Haladás

2015.01.07. 19:44

Szakály Attila sajnálja, hogy távoznia kellett

Mivel Szentes Lázár, a Haladás NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője nem számolt vele, Szakály Attila két és fél évre az NB II-es ZTE-hez szerződött.

Pum András

A körmendi Szakály Attila szülővárosában kezdett el futballozni, majd a Haladás VSE és az Illés Akadémia érintésével került a Haladás NB I-es csapatához. A korábban valamennyi korosztályos utánpótlás-válogatottban szereplő 22 éves védekező középpályás 2012. májusában, Kaposváron debütált a szombathelyi együttesben. Legutóbb ősszel nyolcszor kezdőként, háromszor csereként lépett pályára. 34 NB I-es fellépése után igazolt az NB II. 7. helyén álló ZTE-hez.

– Szentes Lázár jelezte, hogy tavasszal már nem számít rám, így ha megfelelő ajánlat érkezik, elenged – mondta Szakály Attila. – Miután én mindenképpen játszani akartam, ezért elfogadtam a zalaegerszegiek invitálását, tegnap alá is írtam a szerződést. A Mezőkövesd is hívott, végül a zalai csapat mellett döntöttem. Sajnálom, hogy távoznom kellett, mert megszerettem a Haladást, Szombathelyt, ráadásul 2009-ben itt ismertem meg barátnőmet. Nagyon megkapó, ahogy az itteni drukkerek szeretik és támogatják a csapatot, nyugodtan mondhatom: a Hali-tábor az egyik legjobb az országban. Egyetlen meccset sem tudnék kiemelni, mivel valamennyi nagy élmény volt számomra, amelyiken szerepeltem – de azok is, amelyeken csak kispados voltam. A tavalyi, 2013/2014-es bajnokság pedig különösen szép emlék marad számomra, remek győzelmeket arattunk. Ezúton szeretném megköszönni valamennyi korábbi edzőmnek, vezetőmnek, hogy támogatott. Az biztos, hogy ezentúl is figyelem, nyomon követem a Haladás eredményeit, biztos vagyok bent, hogy tavasszal bentmarad a csapat. Annál ugyanis jobb, mint hogy kiesne. Zalaegerszegen nagyon komoly célokat fogalmaztak meg, ráadásul kivásároltak szerződésemből – számolnak tehát velem.

Szakály Attila távozott a Rohonci útról. Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!