Haladás

2015.02.27. 13:53

Harca kész Haladás

Szombaton 14 órakor a harmadik helyen álló Diósgyőr elleni hazai meccsel kezdi a Haladás a labdarúgó NB I. tavaszi szezonját.

Pum András

A harmadik helyen álló Diósgyőr télen három futballistát igazolt, a csapat nélküli, szombathelyi nevelésű Koman Vladimirt, a paksi Kovács Gábort és a szerb Milos Krszticset. Távozott többek között a válogatott Kádár Tamás és Elek Ákos – nehezen megjósolható, erősödött vagy gyengült a Tomiszlav Szivics irányította gárda.

A miskolci távozókDebreceni András (Vasas), Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Kádár Tamás(Lech Poznan – Lengyelország), Nenad Rajics (szerb, szabadon igazolható). Kölcsönbe távozók: Bori Gábor (Vasas), Csirszki Martin (Szolnok), Szabó Balázs (Soproni VSE)

Érkezők: Koman Vladimir (szabadon igazolható volt, legutóbb FK Krasznodar, onnan kölcsönben FK Ural – Oroszország), Kovács Gábor (Paks), Milos Krsztics (szerb, Nea Szalamisz – Ciprus, szabadon igazolható volt).

Ami a vasiakat illeti, a 15. helyen álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás egyértelműen erősödött a télen, hét új játékos érkezett, miközben az utánpótlásból hárman is felkerültek.

– Az elmúlt két hétben már bajnoki ritmusban edzettünk, készen állunk a rajtra – szögezte le Szentes Lázár, a Haladás edzője. – Az időjárásnak köszönhetően a héten már füvön, Söptén és a Kondics utcai edzőpályán készültünk, a stadionba – a talajt kímélendő – nem merészkedtünk be. Jól sikerült felkészülésen vagyunk túl, egyedül azt sajnálom, hogy Davide Petrucci még nem léphet pályára. Anno edzősködtem Diósgyőrben, de ez semmit nem számít, nagy baj lenne, ha a volt csapataim ellen motiváltabb lennék. Nem, számomra minden mérkőzés egyformán fontos. Egy a lényeg: szombaton nyerni kell. Több sérültünk is van, az Achilles-ín szakadást szenvedett Katona több hónapra kidőlt. A részleges bokaszalagszakadáson átesett Rocchi, és rehabilitációját követően Dudás valószínűleg jövő héten csatlakozhat hozzánk. Gyürü a sarokcsontjával, Török a csípőjével bajlódik, Jánvári még nyíregyházi öt sárga lapos eltiltását tölti, Halmosinak a combja húzódott meg. Csapatkapitányunk a kispadon kezd.

A Haladás Diósgyőr elleni kerete. Rózsa, Branescu, Angyal, Schimmer, Fehér, Alcibiade, Czingráber, Devecseri, Jagodics, Nagy P., Jancsó, Iszlai, Mancini, Gaál, Németh M., Halmosi, Martínez, Rácz, Radó.

A találkozót Szabó Zsolt vezeti, partjelzői Ring György, Becséri Gergely.

Halmosi Péter korábbi nyilatkozatát ITT ELOLVASHATJÁK.

A legutóbbi szezonban, 2013. október október 26-án hazai pályán 2-2-re végeztünk a Diósgyőrrel, a Hali góljait Nagy Gábor és Németh Márió szerezte. Tavasszal Diósgyőrben 1-1-et játszottunk, Dvorschák Gábor egyenlített.

A 2013/2014-es bajnokságban 2-2-re végződött a Rohonci úton a Haladás-Diósgyőr összecsapás

A legutóbbi, Rohonci úti bajnokin Németh Márió így ünnepelte gólját. Fotó: Ohr Tibor

A mérkőzésről honlapunkon élő közvetítést olvashatnak.

JEGY, BÉRLET, KLUBKÁRTYA

A Rohonci úti pénztárak szombaton 10 órakor nyitnak.

Az 1-es pénztárban elfogadják a Szent Márton kártyát. A kártyával a tribün 3000 helyett 2700, az álló,-kanyar, korzó 1400 helyett 1200, míg a női, nyugdíjas diák 800 helyett 600 forintba kerül.

Az 5-ös és 6-os pénztárban klubkártyát és tavaszi bérletet IS árusítanak.

Tekintettel, hogy szombat délután kézilabdameccs lesz a HVSE munkacsarnokában, ezúttal a Haladás-Diósgyőr bajnokira érkezők ingyen parkolhatnak a munkacsarnok mögötti területen. Bejárat a Bartók Béla körút felől.

A Legea-Haladás Ajándékboltban (Szhely, Kossuth Lajos utca 20.) 10-12 óráig lehet tavaszi bérletet, klubkártyát és jegyet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!