Haladás

2015.04.27. 12:35

Jagodics Márk fontos góllal javított

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 23 éves belső védője a Lombard Pápa (2-2) ellen megszerezte első NB I-es találatát.

Pum András

Arról megoszlanak a vélemények, hogy szereztünk egy pontot esetleg veszítettünk kettőt. Mindenesetre három vereség után, úgy felállni, hogy a vetélytárs hét perc után 2-0-ra vezet, nem kis teljesítmény. Aki ott volt a meccsen, jó szájízzel távozhatott, hiszen egyrészt látott egy kifejezetten élvezetes, jó meccset, másrészt a Haladás két gólt szerzett, és maga mögött tartotta a Pápát.

A zöld-fehérek első találatát a 29. NB I-es meccsén első élvonabeli gólját szerző Jagodics Márk jegyezte.

- Összesen három napunk volt begyakorolni az öt védős felállást, és noha a meccs elején bealudtunk, később összeszedtük magunkat - szóval úgy látom, működött az új játékrendszerünk - mondta Jagodics Márk. - Hidegzuhanyként ért bennünk a bekapott két gól, de nem féltünk attól, hogy a Videoton ellenihez hasonló nagy zakóba futunk bele. Egyrészt Kuttor Attila a múlt héten mentálisan összeszedte a társaságot, volt tartásunk, másrészt a fehérvári és a pápai csapat között van minőségi különbség. Ettől függetlenül nem tudom mi okozta a meccs eleji rövidzárlatot. A második pápai gólban benne voltam, nem tagadhatom. Jött egy indítás, be akartam állni Seye elé, ám ez nem sikerült , a csatár ráadásul kicsit meghúzta a mezem, amivel kibillentett egyensúlyomból. A többit pedig tudjuk. Szerencsére 0-2 után hamar gólt rúgtunk. Németh Márió nagyon jó szabadrúgása kijött a jobb kapufáról, én eszméltem a leghamarabb, és három-négy méterről belsővel a léc alá lőttem. Pompás érzés volt, amit korábban nem éltem át, hiszen ez volt az első NB I-es gólom. Sokat persze nem ünnepelhettem, mert hátrányban voltunk, rohantam vissza, hogy mielőbb folytatódjon a játék. A félidő hátralévő része pedig már a mienk volt. A szünetben Kuttor Attila elmondta, hogy mi az amit jól csináltunk az első 45 percben, és azt erőltessük a másodikban is. Figyelmeztetett, a széleken megfoghatjuk a hazaiakat, mivel nem zárnak vissza védekezni. Hamar kiegyenlítettünk, és mentünk tovább előre, mi domináltunk. A hajrában a pápaiak oldalszabadrúgásokkal, szögletekkel veszélyeztettek, illetve Seyének akadt egy helyzete, amit Gyürü Laci védett. Összességében azt mondom: 0-2-ról felállva jó a döntetlen. Viszont a forduló eredményeit látva egy győzelemmel elhúzhattunk volna riválisainktól. Mindenesetre az, hogy kétgólos hátrányból kiegyenlítettünk, nagy lökést adhat a folytatásra. Ami a  játékomat illeti, a második pápai találatnál hibáztam, ezt a gólommal sikerült kijavítanom. Ezután szerintem nem volt gond a teljesítményemmel.

Jagodics Márk megküzdött az őt szerelni igyekvő Seyével. Fotó: Stiger Ádám

- A lefújás után öcsémmel, Bencével kielemeztük a meccset, gratulált a gólomhoz, csak azt sajnálta, hogy ellenük szereztem - folytatta Jagodics Márk. - Édesapám a két gárda őszi összecsapásához képest ezúttal sokkal nehezebben élte meg a párharcunkat, aminek az a magyarázata, hogy mindkét csapat nehéz helyzetben van. Édesanyám pedig otthon izgulta végig a találkozót. A folytatás? A Pápának,  a Dunaújvárosnak és a Honvédnak is nehezebb a sorsolása mint nekünk, reális esélyünk van a bentmaradásra. Ráadásul egy edzőváltás mindig feldob egy csapatot - ezt bizonyítottuk Pápán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!