Haladás

2015.05.22. 10:08

Győzelemre tör a Haladás az MTK ellen

Az OTP Bank Liga utolsó előtti, 29. fordulójában szombaton 16 órakor a 3. MTK vendége lesz a 14. Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Pum András

A két csapat ellentétes célokért harcol. A fővárosiak harmadik helyük megtartásáért, esetlegesen a második hely megszerzéséért küzdenek, míg a szombathelyiek a kiesés elkerüléséért lépnek pályára hétről-hétre. Az MTK viszonylag gólszegény meccseket játszik, az utóbbi öt fordulóban négy gólt rúgott, hármat kapott, kétszer-kétszer nyert és döntetlen játszott, egyszer – egy hete Újpesten – kikapott. A Haladás legutóbbi, Nyíregyháza elleni győzelmével ismét a saját kezébe vette a sorsát.

2013. augusztusában 1-0-ra nyertünk az MTK otthonában

Amennyiben egyébként a ma esti Dunaújváros–DVSC meccsen a hazaiak nem nyernek, míg a vasiak szombaton győznek a Bozsik-stadionban, már biztos bentmaradók.

– Az MTK stabil védekezésből indítja támadásait, elöl pedig megvannak azok a labdarúgók, akik góllal fejezik be akcióikat – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Az NB I. legtechnikásabb, legjobban passzoló csapata az MTK, gyakran eldugják a labdát, évek óta ugyanabban a szisztémában futballoznak, ugyanakkor nagy taktikai repertoárral rendelkeznek, képesek újat húzni. Egyénileg senkit sem tudnék kiemelni közülük, valamennyi játékosukra oda kell figyelnünk. Kispadjukon pedig az egyik legfelkészültebb, általam nagyra becsült mester, Garami József ül. Ellene egyébként már többször is meccseltem. Ami minket illet, a Nyíregyháza elleni siker után láthatóan még nagyobb kedvvel dolgoztak az edzéseken a játékosok, több mosolygós arcot láttam. Csak félszemmel nézzük a rivális Dunaújváros eredményeit, elsősorban magunkkal foglalkozunk, azzal, hogy nyerjünk az MTK ellen. A Nyíregyháza elleni második félidei játékra kell építenünk, egy győzelemmel nagyot léphetünk előre. Katona, Fehér, Jagodics, Hegedűs, Bühler, Dudás, Rácz, Tóth Martin sérült, Németh az U20-as válogatottal van.

Összeállítás: Rózsa – Gaál, Alcibiade, Jánvári, Angyal – Nagy P., Iszlai – Martinez, Radó, Halmosi – Rocchi.

Cserék: Gyurján M., Schimmer, Devecseri, Jancsó, Mancini, Grabant B., Petró, Tihanyi

Tommaso Rocchi a kezdőben kap helyet az MTK ellen. Fotó. Unger Tamás

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a vasiak a Tó-Vendéglőben ebédeltek, majd fél egykor elutaztak. Délután Telkiben edz a csapat és az éjszakát is ott tölti.

A mérkőzést Kassai Viktor vezeti, segítői Georgiou Theodoros, Takács Gábor. Tartalékjátékvezető Kormányos II. Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!