Haladás

2015.05.15. 14:06

Németh Márió is utazik az U20-as világbajnokságra

Az U20-as válogatott tagjai vasárnaptól péntekig edzőtáboroztak Telkiben, majd az együttes szakvezetője, Bernd Storck sportigazgató kijelölte a vébére utazó 21 fős hivatalos keretet.

haladas.hu

A héten Telkiben edzőtáborozó 26 játékosból öten nem lesznek benne a nevezett csapatban, de közülük csak hárman nem utaznak ki a világbajnokságra, ketten tartalékként felülnek az új-zélandi repülőre, és szükség esetén (ha egy kerettag megsérül, a szabályok lehetőséget adnak a cserére) a vb alatt bekerülhetnek a hivatalos keretbe - olvasható az mlsz.hu-n.

A keret tagja a Szombathelyi Swietelsky-Haladás támadó középpályása, Németh Márió is, aki a 10-es mezben futballozik majd.

A hétvégi bajnoki fordulót követően a kerettagok visszatérnek Telkibe, ahol hétfőn Bernd Storck még tart egy utolsó sajtónyilvános edzést a játékosoknak. A csapat kedden délután indul el Új-Zélandba, és 28 órás utazást követően érkezik meg New Plymouth városába, ahol a csoportmérkőzéseit játssza. 

Az U20-as vébén 1995. január 1-je után született labdarúgók szerepelhetnek, a magyar keretben azonban több 96-os születésű, két 97-es születésű, sőt, Demjén Patrik személyében egy 98-as születésű labdarúgó is helyet kapott. 

- A jövő csapatával utazunk el Új-Zélandra, olyan labdarúgók is kerettagok lettek, akik még évekig az utánpótlás-korosztályokban futballozhatnak - mondta a kerethirdetés után az mlsz.hu-nak Bernd Storck. - A keretbe kizárólag az edzéseken és mérkőzéseken nyújtott teljesítmények, valamint az összetartásokon látott hozzáállás alapján lehetett bekerülni, senkinél sem figyeltem, hogy milyen bajnokságban vagy melyik klubban játszik. Készen állunk a feladatra, jól sikerültek az összetartásaink és a felkészülési mérkőzéseink, ugyanakkor még nem nevezném százszázalékosnak a csapat állapotát. Az erőállapoton még szeretnénk javítani, ezen kívül taktikai finomhangolásra és néhány konkrét elem begyakorlására van szükség, hogy a végleges stílusunk kialakuljon. Örülök, hogy a szövetség jóvoltából két plusz játékost is kivihetünk, akik a szabályok értelmében adott esetben bekerülhetnek a csapatba. Úgy gondolom, ha ők végül nem is lépnek pályára a mérkőzéseken, a vb-jelenlétük is nagyban segítheti a fejlődésüket. Bár Új-Zélandra nem jöhet velünk minden kerettag, aki a csapattal dolgozott az elmúlt időszakban, de a köszönet nekik is jár a válogatottnál végzett munkájukért.

Kapusok:
1 Székely György (Újbuda)
12 Horváth Dániel (Győri ETO)
16 Demjén Patrik (MTK Budapest)

Védők:
2 Osváth Attila (Szigetszentmiklósi TK)
3 Tamás Krisztián (Slavia Praha – Csehország)
4 Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország)
5 Lenzsér Bence (Paksi FC)
15 Talabér Attila (MTK Budapest)
21 Forgács Dávid (Atalanta – Olaszország)

Középpályások:
6 Pongrácz Viktor (Lombard Pápa)
7 Oláh László (Vasas Kubala Akadémia)
8 Vida Máté (Vasas)
10 Németh Márió (Szombathelyi Haladás)
13 Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország)
17 Nagy Ádám (Ferencváros)
18 Berecz Zsombor (Vasas)
20 Sallai Roland (Puskás Akadémia FC)

Támadók:
9 Mervó Bence (Győri ETO)
11 Zsótér Donát (Puskás Akadémia FC)
14 Nagy Dominik (Ferencváros)
19 Popov Patrik (Ferencváros)

Biztonsági tartalékok: Bukrán Erik (Hull City – Anglia), Korozmán Kevin (Ferencváros)

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, ÚJ-ZÉLAND
E-CSOPORT

Nigéria
Brazília
Észak-Korea
MAGYARORSZÁG

1. FORDULÓ (június 1., hétfő)
3.00     Nigéria–Brazília (New Plymouth)
6.00     Észak-Korea–Magyarország (New Plymouth)

2. FORDULÓ (június 4., csütörtök)
6.00     Nigéria–Észak-Korea (New Plymouth)
9.00     Magyarország–Brazília (New Plymouth)

3. FORDULÓ (június 7., vasárnap)
7.00     Magyarország–Nigéria (New Plymouth)
7.00     Brazília–Észak-Korea (Christchurch)


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!