Haladás

2016.01.16. 20:38

Így értékelte Mészöly Géza a szlovéniai edzőmérkőzést

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője nyilatkozott a 2-0-ra megnyert ankarani mérkőzésről és a két próbajátékos sorsáról.

Pum András

- Az első félidőben kicsit nehézséget okozott  a szűkebb pálya, az erős szél,  és hogy nem volt éppen tökéletes a talaj sem - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - De nagyon jó hozzáállással futballoztunk, sok helyzetet  kidolgoztunk, nálunk volt a labda, többször is eljutottunk az ellenfél kapujáig, de nem tudtuk végigvinni támadásokat és jó megoldásokat választani. A mi kapunk nem forgott veszélyben, stabil volt a védelmünk. A második félidőben megújult erővel, nagyon támadólag léptünk fel, Popin révén sikerült két gólt szereznünk. Noha a héten nagy terhelést kaptak a játékosok, keményen melóztak - tegnap is két edzés volt - ez nem igazán ment a teljesítményük rovására - nagyon jó mentalitással játszottak. Jó zárása volt ez a mérkőzés az edzőtábornak.

- Ami a két próbajátékost illeti, az edzéseken mindent megtettek, ma a vártnál kicsit kevesebbet kaptam vissza tőlük - folytatta Mészöly. -  A kolumbiai fiúnak  gyors, dinamikus megindulásai voltak - de egy meccs alapján, elsőre nehéz véleményt formálni. Jövő héten már nem edzenek velünk - de egyelőre nem döntöttünk velük kapcsolatban.

Mészöly Géza győzelemmel nyitotta a téli edzőmeccsek sorát

- Sasa Popin egy félidő alatt két gólt szerzett - jól tért vissza a támadó.

- Így van. Sokszor hangsúlyoztuk, hogy egy magas játékosnak ne arra szóljon a játék, hogy bedobáljuk vagy beíveljük a fejére a labdát. Örülök, hogy ma lendületből érkezve a kapu elé szerzett gólokat. Bízom bent, hogy talán már napokon meglesz a magyar állampolgársága, ezáltal egy légióshely felszabadulhat. Így egy, vagy maximum két külföldit tudnánk igazolni. Meglátjuk milyen lehetőségeink lesznek, de megpróbálunk természetesen figyelni a légiósszabályra.  Örömteli az is, hogy a fiataljaink jól teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!