Haladás

2016.02.19. 22:25

Stef Wils: Nagy tradíciókkal rendelkező csapatnál játszhatok

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás belga belső védőjének plusz erőt adnak a szurkolók.

Pungor Csaba

Stef Wils a nyáron érkezett a Haladás együtteséhez öccsével Thomas-szal és úgy tűnik, bejött neki a légiósok élete. Az ősszel megbízható teljesítménnyel rukkolt ki a védelem tengelyében, a tavaszi nyitányon pedig nem csak a védekezésből vette ki a részét. Hosszú - hét éves - átkot tört meg a bekk, hiszen góljával otthonában verte meg a Haladás a Honvédot.

A találkozóról és az eddigi tapasztalatairól kérdeztük a 33 éves belga játékost.

- A legutóbbi fordulóban sikerült idegenben két vállra fektetni a Kispest csapatát. Mennyire volt nehéz kicsikarni a győzelmet?

- Jól kezdtük a találkozót, úgy is készültünk, hogy stabil védekezés mellett veszélyeztessük is ellenfelünk kapuját  mondta Stef Wils. - Tetszetős támadásokat vezettünk és egyértelműen jobbak voltunk az első 45 percben, így a vezetésünk is megérdemelt volt. Aztán a második félidőben magára talált a Kispest és többször tartották nyomás alatt a kapunkat. Király Gábor fantasztikusan védett, de a csapat többi tagja is megérdemli az elismerést, hiszen a győzelem érdekében mindenki hozzátette a magáét. A legfontosabb dolog, hogy a három pontot megszereztük.

- ...amit a Te góloddal sikerült megvalósítani. Milyen érzések kavarogtak benned, amikor tudatosult, hogy győztes gólt szereztél?

- Egy hátvédnek elsődlegesen nem ez a dolga. Viszont azt el kell ismerni, hogy a gólszerzés poszttól függetlenül jó érzés. Azonban nem mehetünk el azon tény mellett sem, hogy a labdarúgásban nem az egyéni, hanem a csapatérdek a legfontosabb.

- Fél éve élsz Szombathelyen a családoddal, talán volt időd kicsit ismerkedni a városunkkal. Milyennek találod a vasi megyeszékhelyt és a csapatod?

- Nagyon megszerettem és a családom is. Elég kicsi, csendes város Szombathely, de talán ebben rejlik a varázsa. Az emberek nagyon barátságosak és rengetegen szeretik a focit, amit a hazai mérkőzéseken megtapasztalhattam. A Haladásról pedig csupa jót mondhatok. Egy nagy tradíciókkal rendelkező csapatnál játszhatok és örömömre szolgál, hogy ennyire szeretnek minket a szurkolók. Plusz erőt ad nekünk, amikor látjuk és halljuk őket a mérkőzések alatt, reméljük az átmeneti otthonunkba is elkísérnek minket az elkövetkezendő hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!