Haladás

2017.03.30. 15:17

Király Gábor: Újabb két év a Haladásban

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás kapusa 2019. június 30-ig írt alá. Csakúgy mint csapattársa, Bosnjak Predrag.

Pum András

A 108-szoros fellépéssel magyar válogatottsági rekorder Király Gábor sikerekben gazdag angliai és németországi pályafutása után 2015 nyarán igazolt haza, nevelőklubjába, a Haladásba. A szombaton 41. születésnapját ünneplő kapus akkor kétéves kontraktust írt alá, szerződése tehát nyáron lejár. A klubtól már év elején megkapta a szerződéshosszabbításról szóló tervezetet, amelyet csütörtök délután aláírt. Király 2019. június 30-ig hosszabbított.

– Amíg sérült voltam, nem tartottam fairnek, hogy úgy írjam alá a szerződésemet – szögezte le Király Gábor. – Megvártam míg százszázalékosan felépülök, s miután ez most jött el, aláírtam kontraktusomat. Másrészt azért is vártam, mert fontosnak tartottam, hogy lássak jövőképet, például nekem sem mindegy, hogy csapatunk húzóemberei maradnak-e vagy sem. Tudom, velük is elkezdődtek a beszélgetések, pozitívan alakulnak a dolgok e tekintetben, úgyhogy ezek után már nem vártam tovább. Jó formában, motiváltnak érzem magam, ugyanolyan keményen dolgozom, mint fiatalon, ugyanolyan szívesen jövök edzésre, mint anno – készen állok tehát a feladatokra. Van egy olyan kitétele a megállapodásnak, mely szerint ha úgy érzem, bármikor abbahagyhatom a futballt. Természetesen nem erre készülök, sőt! A Rohonci úti stadion mellett nőttem fel, várom már az új aréna átadását, és persze szeretnék a csapattal minél jobban szerepelni. Nagyon erős a bajnokság, nem lesz egyszerű. Úgyhogy ha a középmezőnytől felfelé végzünk az elkövetkező két bajnokságban, én már elégedett leszek. S nem titok, az is vezérelt, a mikor aláírtam, hogy 2019-ben lesz 100 éves a klub – márpedig én akkor nagyon szeretnék a Haladás játékosa lenni. Ez egyfajta gyermekkori álmom. Anno a Crystal Palace-ban, a Herthában, a Burnleyben már ünnepeltünk különböző jubileumokat, most erre készülök a Haladással is. Hogy ez lesz-e az utolsó szerződésem? Ezt most még nem tudom.

Nemcsak Király, hanem az egyszeres válogatott Bosnjak Predrag is újabb két esztendőre kötelezte el magát a Haladáshoz. A szerb-magyar bal oldali védőt 2013. nyarán az NB II-es Veszprémtől szerződtette a vasi alakulat, s egy évnyi ferencvárosi kitérőt követően 2015 nyarától ismét Szombathelyen futballozik.

– Már januárban elkezdtük a tárgyalásokat, és mondhatom, könnyen sikerült megegyeznünk – jelezte a 31 éves Bosnjak Predrag. – Az események a csütörtöki edzés után gyorsultak fel, amikor Tóth Miklós ügyvezető szólt, ha gondolom, aláírhatjuk a papírokat. Jól érzem magam a csapatban, a klubban is mindenki rendes, s emellett jól érezzük magunkat a városban is – ami egy plusz számomra. Szóval semmi okom nem volt a váltásra, ráadásul épül a stadion is, biztosan öröm lesz benne futballozni. Remélem, az elkövetkező évek valamelyikében dobogós helyen végzünk a csapattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!