Haladás

2017.03.30. 08:44

Hihetetlen!Bealudt az ideg a Haladás-támadó lábában

Közel négy hónapja műtötték a Szombathelyi Swietelsky-Haladás futballistáját, Németh Máriót. A támadó reméli, a nyári felkészülést már társaival együtt kezdi.

Pum András

A vasiak 21 esztendős játékosa, Németh Márió október 22-én, Mezőkövesden szenvedett a bal térdében elülső keresztszalag-szakadást. Némethet december 7-én megműtötték, azóta rehabilitációját tölti – felépülése nem zökkenőmentes. Ám a 88 NB I-es meccsén 11 gólig jutó támadó reméli, nyáron újra labdába rúghat.

– Mivel a műtét után nem sokkal bevérzett a térdem, pár napos csúszással kezdtem a gyógytornát – mondta Németh Márió. – Sajnos itt sem ment minden zökkenőmentesen, ugyanis amikor a földön feküdtem és a gyógytornász kérte, hogy emeljem fel a bal lábamat, nem sikerült. Bealudt az ideg. Emiatt szelektív ingeráramos kezeléssel naponta gyógyították a térdemet, a 19. napon szerencsére „felébredt” az ideg. Aztán öt napot töltöttem Fehér József fizioterapeutánál Münchenben, a kinti kezelések, gyakorlatok rengeteget segítettek. Elsődleges, hogy mielőbb visszajöjjön a bal combomra az a körülbelül három centiméter izom, ami a műtét miatt eltűnt. Most már optimistábban tekintek a jövőbe, két hete még sétánál fájt a térdem, sántítottam, azóta nem. Naponta 8-10-ig kondizok, ebéd után pedig másfél óra gyógytorna a program.

Németh Márió reggelente a konditeremben kezd

A teljes cikket megtalálja a Vas Népe pénteki lapszámában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!