Haladás

2017.06.19. 17:11

Három új futballista a Szombathelyi Haladásban

Hétfő délután megkezdte a felkészülést a 2017/18-as NB I-es labdarúgó-bajnoki szezonra a legutóbb hatodik Szombathelyi Swietelsky-Haladás.

Pum András

Korábban beszámoltunk róla, hogy Hídvégi Sándor, Gajdos Zsolt és Sasa Popin távozott a szombathelyi klubtól. Az elmúlt évet kölcsönben Zalaegerszegen töltő Angyal Zsolt a következő szezonban Sopronban játszik.

 

Ám nem csak távozók, érkezők is vannak. Három futballista hétfőn aláírt a zöld-fehérekhez. Így a 18 esztendős jobb oldali védő, Tóth Dávid, aki legutóbb az NB II-es Sopronban futballozott. Tóth a magunk mögött hagyott bajnokságban 33 bajnokin szerepelt kezdőként. Rajta kívül a szlovákiai magyar támadó, az egykoron az FTC-ben futballozó Pinte Attila fia, Pinte Patrik is új játékos. A 18 éves csatár legutóbb a Slovan Bratislavában két szlovák elsőosztályú meccsen szerepelt. A legismertebb név kétségkívül a Videotontól érkező 27 éves védekező középpályásé, Simon Ádámé. A salgótarjáni születésű játékos először 2008 és 2011, majd 2012 és 2014 között játszott már Szombathelyen. Tóth és Pinte három-három, Simon négy évre írt alá. A Budaörsön kölcsönben futballozó Petró Balázs és a Dorogon játszó Medgyes Zoltán visszatért a zöld-fehérekhez, mindkettőjükre számítanak a vasi megyeszékhelyen. Három próbajátékos is felbukkant az első gyakorláson. A 21 éves, az olasz Sampdoria kötelékébe tartozó - a legutóbbi szezont a másodosztályú Latinában töltő - U21-es szlovák válogatott belső védő, a szlovák-magyar Varga Attila, Aztán a 20 éves ausztrál támadó, George Howard. A csatár a Melbourne Cityben futballozott, szabadon igazolható. Velünk készül a 22 esztendős, a Budapest Honvédban is futballozó, legutóbb osztrák harmadosztályú SV Austria Salzburgban szereplő középpályás, Tóth Benjamin. A Haladásban nevelkedett 29 éves bal oldali védőt, az elmúlt bajnokságot Sopronban töltő Németh Milánt is teszteli a szakmai stáb.Ha már stáb: az egyik pályaedző, Jagodics Zoltán helyére a jövőben az Illés Akadémián és a Viktóriánál dolgozó Csordás Csaba lép. A szintén az akadémián dolgozó erőnléti edző, Orbán Attila is csatlakozik Mészölyékhez.

Pinte Patrik (balról) és Tóth Dávid, valamint Csordás Csaba és Orbán Attila üdvözli egymást
Fotó: Unger Tamás

– Szűk egy hónap múlva kezdődik a bajnokság, úgyhogy a rávezető edzések helyett egyből belevágunk a kemény munkába – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A játékosok jó állapotban érkeztek vissza pihenőjükről, külön kértük őket, hogy az elmúlt héten már fokozatosabban terheljék magukat. Kevés időnk van, ezért idén nem utazunk ausztriai edzőtáborba, Szombathelyen is minden adott a színvonalas munkához. Napi két edzéssel az Illés Akadémián készülünk. Noha három játékost már igazoltunk, nem véletlenül szerepelnek próbajátékosok. Egy középpályást és egy befejező csatárt még mindenképpen szeretnénk szerződtetni. A mai edzésről az U21-es válogatott szereplése miatt pluszpihenőt kapott Polgár Kristóf, Tóth Máté, Rácz Barnabás hiányzott, ők csütörtökön csatlakoznak hozzánk. Rajtuk kívül az érettségiző fiatalok – például Kiss Tamás, Kiss Bence, Winkler András – is később kezdenek. Ausztrál támadónk, David Williams a nagy távolság miatt szintén csütörtökön érkezik. Rózsa Dániel pedig műtétje miatt kontrollon a fővárosban járt. Ami Iszlai Bencét illeti: itt van, de amíg a sorsa nem dőlt el, külön edz, Simon Ádám pedig hivatalos ügyeit intézte Székesfehérváron, ő ma ezért nem edzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!