Haladás

2015.11.04. 12:12

Hali-győzelem után a futás is édes

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgói a bajnoki szünetben Bükre és Sopronba is ellátogatnak.

Pum András

A válogatott pótselejtezői miatt legközelebb november 21-én, 15.30-kor Pakson játszik bajnoki mérkőzést a Szombathelyi Swietelsky-Haladás együttese. Előtte azonban november 18-án, 18 órai kezdettel pályára lép a Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének székesfehérvári visszavágóján. A Videoton elleni kupameccsig is van még két hét, ám a zöld-fehérek természetesen addig sem vesznek vissza a tempóból.

- Megpróbálunk pozitívan hozzáállni a hosszúra nyúlt szünethez, az első héten főleg egyéni képzéseket tartunk, és szinten tartjuk az erőállapotot - mondta Mészöly Géza, a vasiak vezetőedzője. - Természetesen szeretnénk mindenben egy picit előrelépni. Minden nap szerepel egymás közötti játék a programban, pénteken pedig Bükre utazunk edzeni. Ezután amolyan jutalomként wellness-programon vesznek részt a játékosok, a nap késői ebéddel zárul. Jövő héten pedig már a székesfehérvári kupameccsre és a paksi bajnokira fókuszálunk, arra készülünk, akkor már elsősorban taktikai dolgokat gyakorlunk. Pénteken Sopronban játszunk edzőmérkőzést, a pontos kezdési időpont még nem ismert. Visszatérve a mostani hétre: a játékosok keményen dolgoznak, partnerek a munkában. Azért is fontos volt az MTK elleni siker, mert így a fiúk jobban elviselik, hogy márpedig a tréningek nem csak a fociról szólnak, bizony futni is kell. Megpróbáljuk a sérült játékosokat - Leandro Martinez, Török Milán, Sasa Popin - felhozni. Martinez ugye a kupameccsen már játszott, Török is alakul, Popin pedig remélhetőleg jövő héten bekapcsolódhat a labdás edzésekbe.

Mészöly Gézának van oka az örömre, a Haladás remekül teljesít a bajnokságban

- Milyen benyomásokat szerzett a próbajátékon szereplő Jonathan Glennről? A futballista jövő héten csatlakozik hazája válogatottjához.

- Látszik rajta, hogy válogatott, jó futballista, de két edzés után nehéz megítélni mire képes. A jobb lába nagyon jó, a bal kevésbé. Vérprofi, és ami fontos, jól lehet vele kommunikálni. Az első benyomások tehát kedvezőek, de kérdés, hogy mennyire tud beilleszkedni a játékba, mire képes. A héten kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!