Hosszú hétvégével indul

2020.12.31. 07:00

Jövőre hat háromnapos és egy négynapos hosszú hétvégével számolhatunk

Május 1. és október 23. szombatra esik, így azok nem jelentenek plusz pihenőnapot.

Budai Dávid

Hosszúhétvége illusztráció, Szombathely, 20201228, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Pénteken van újév, így 2021 mindjárt egy háromnapos hosszú hétvégével indul, kezdésnek nem rossz, legközelebb azonban csak március 15-én örülhetünk. Nemzeti ünnepünk hétfőre esik, így akkor újabb háromnapos hétvégénk lesz. Kevesebb mint három hét múlva érkezünk el 2021 egyetlen négynapos hétvégéjéhez, miután nagypéntek jövőre április 2-án lesz, és persze ott van még a húsvéthétfő is (április 5.).

A következő hosszúhétvégés lehetőséget május 1. tartogathatná, ám a munka ünnepe ezúttal szombatra esik, ami a legtöbb munkavállaló számára nem jelent könnyebbséget, hiszen a szombat hétvége így is, úgy is, marad tehát a pünkösdhétfő, ami ezúttal május 24-ére esik, így érkezve el az év negyedik hosszú hétvégéjéhez. Az ötödikre csaknem három hónapot kell várni, miután augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe jövőre péntekre esik.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc október 23-ai évfordulójával ugyanúgy járunk majd, mint a munka ünnepével, mivel szombatra esik, nem lehet az ünnepből hosszú hétvége, de még csak hétközi pihenő sem. A hatodik hosszú hétvége így a hétfőre eső november 1-ével, mindenszentek napjával valósul meg. December 11-e szombat lesz, ekkor kell majd ledolgozni december 24-ét, a péntekre eső szent­estét, így aztán a jövő évi karácsony lesz a hetedik, utolsó hosszú hétvége az évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!