jubileumi koncert

2018.09.19. 12:19

Az Arénában ünnepli a 70-et Deák Bill Gyula

A legendás zenész hetvenedik születésnapját és öt évtizedes pályáját ünnepli november 9-én a Papp László Budapest Sportarénában. Vendégként színpadra lép Hobo (Földes László), valamint Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca a Kartelből.

Budapest, 2015. augusztus 18. Deák Bill Gyula a Táltos szerepében az István, a király című rockopera előadásán a városligeti Királydombon 2015. augusztus 18-án. Szörényi Levente és Bródy János zenés művét Novák Péter rendezte. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

„Nem érzem magam 70 évesnek. Sokat játszom, koncertezem, fiatal, nagyszerű zenészekből áll az engem kísérő Deák Bill Blues Band. Hobóval tavaly 30 ezer ember előtt léptünk fel a Tabánban, Ganxsta Zolee régi jó barátom” – mondta Deák Bill Gyula az MTI kérdésére a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Mint mondta, az Aréna-koncerten

fog énekelni régi Hobo Blues Band (HBB)-számokat, válogat szólólemezeiről és az István, a király című rockoperából is előad két dalt.

Elhangzik mások mellett a Rossz vér, a Kőbánya blues, A felszarvazottak balladája, és megelevenedik Torda, a táltos alakja az István, a királyból. A Kőbánya bluest Deák Bill és Ganxsta Zolee együtt fogja előadni.

„Hatalmas HBB-rajongó voltam, 2001-ben megcsináltuk a Kőbánya blues rapverzióját, ami felkerült a Pokoli lecke című Kartel-lemezre. Azon a felvételen Ferenczi Gyuri, Póka Egon és Tátrai Tibusz is játszott” – idézte fel Ganxsta Zolee, aki Big Daddy Lacával két Kartel-számot is elő fog adni az Arénában.

Az MTI érdeklődésére Deák Bill Gyula elárulta, hogy

a tervek között szerepel és jövőre minden bizonnyal megjelenik új stúdiólemeze,

aminek ideje van, hiszen a legutóbbi, a Királyi mesék 2009-ben jött ki. „A mostani Aréna-koncertet is rögzítjük és valószínűleg CD-n és DVD-n is ki fogjuk adni”.

A novemberi esten, amelyet a Danubius Music rendez, színpadra lép Igor, a háromlábú kutya is. A énekes zenekarában Nagy Dénes gitáron, Takács József basszusgitáron, Horváth Zsolt billentyűs hangszereken játszik, Szabó Csaba pedig dobol.

Névjegy

Deák Bill Gyula a hatvanas években a Sztár zenekarral kezdett énekelni, aztán játszott a Lloydban, a Wanderersben, a Napsugárban, vendégként a P. Mobilban, a Miniben, 1979 és 1985 között pedig a Hobo Blues Band tagja volt. 1985-ben rövid ideig a Bill és Box zenekar tagja volt, majd 1987-ben alapította meg saját formációját, a Deák Bill Blues Bandet. Szerepelt több rockoperában, köztük az István a királyban, valamint az Attila, Isten kardjában. Első szóló stúdióalbuma, a Rossz vér 1984-ben jelent meg, a legutóbbi, A Király meséi 2009-ben. 2011-ben koncert DVD-t adott ki 40 év blues címmel.

Borítókép: Deák Bill Gyula a Táltos szerepében az István, a király előadásán a városligeti Királydombon 2015. augusztus 18-án. Szörényi Levente és Bródy János zenés művét Novák Péter rendezte.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!