Ország-világ

2020.11.25. 13:30

6:3 színesben! Lélegzetelállító minőségben nézhetjük újra a legendás meccset (videó)

A Spíler TV munkatársainak részvételével érkezik a magyar futballtörténelem egyik legemlékezetesebb meccsének, az évszázad mérkőzésének a Magyar Telekom által digitálisan felújított, kiszínezett változata a Super TV2-re.

Szentes, 2013. november 16. Az Aranycsapat legendás kapitánya, Puskás Ferenc olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó újonnan felavatott bronzszobra, Csíky László szobrászmûvész alkotása a szentesi Pusztai László Sporttelep bejáratánál 2013. november 16-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Forrás: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A TV2 Csoport műsoraiban folyamatosan követi a nemzetközi trendeket és kísérletezik új formátumokkal, így nagy örömmel csatlakozott stratégiai partnerként a Telekom kezdeményezéséhez. A Magyar Telekom a digitális technológia vívmányait felhasználva újította fel a legendás és emlékezetes meccset, azzal a céllal, hogy a digitális világ ezen keresztül is közelebb hozza egymáshoz a generációkat, közös élménnyé emelve a mérkőzést.

A legendás 6:3-as mérkőzés kiszínesített és digitálisan felújított változatának sugárzása a Spíler TV munkatársainak közreműködésével olyan kiemelt esemény, ami a futballrajongókon kívül az egész család számára élményt nyújthat! – áll a csatorna közleményében az Origo szemléje szerint.

A prémium futball kiemelt terület, a Spíler 1 és Spíler 2 sportcsatornákon és a Spíler Extra OTT felületen. A jelenleg legnagyobb népszerűségnek örvendő bajnokságokat, így az angol Premier League-et, a spanyol La Ligát, valamint az UEFA Bajnokok Ligáját követhetik élőben a nézők hétről hétre.

A digitális felújításnak köszönhetően remélhetőleg sok fiatal ül majd le a tévékészülékek elé, hogy immár számukra is élvezhető, a kor technikai elvárásainak megfelelő, modern formában nézzék végig a 67 éve játszott legendás mérkőzést.

Az Aranycsapat története pedig arra is jó példa a fiataloknak, hogy a bennünk rejlő tehetséget kemény munkával és elszántsággal nemzetközi színvonalra lehet emelni.

Az este házigazdája, a műsorvezető Baumstark Tibor lesz.

Az Aranycsapat londoni 6:3-as győzelme nemcsak a magyar emlékezet egy lényeges szelete, hanem az egyetemes futballtörténelemben is meghatározó esemény.

Kisgyermekkorom óta álmomból felkeltve fújom az akkor pályára lépett magyar játékosok nevét, mindig szerettem volna átélni és megérteni, mi hogyan és miért történt azon a délutánon 1953 novemberében. Örülök, hogy erre most lehetőségünk nyílik, eddig soha nem látott minőségben, és reményeim szerint olyan körítéssel, amely segít rávilágítani eddig ismeretlen, árnyékban maradt részletekre„ – árulta el a műsorvezető.

A stúdióban Baumstark vendége lesz Hrutka János és Szabó „Peet” Péter, a Spíler TV állandó szakértői, akikkel a mérkőzést megelőzően, a félidőben, valamint a lefújás követően is beszélgetni, elemezni és értékelni fognak.

A találkozót Matuz Krisztián közvetíti majd.

A 6:3-ról gyerekkoromban természetesen rengeteget hallottam és olvastam, mielőtt a teljes meccset valaha láthattam a tévében. Lenyűgözött Hidegkuti és Puskás technikája, Bozsik intelligens játéka, s persze Szepesi György fantasztikus közvetítése. Hihetetlenül kíváncsi vagyok, mennyire változtatja meg az akkor átélt élményt, hogy sokkal jobb minőségben élvezhetjük újra a mérkőzést. Arról nem is beszélve, mekkora kihívás és megtiszteltetés számomra, hogy közvetíthetem az Aranycsapat legendás játékosait. Ugyanakkor hálás feladat ez, hiszen az ilyen csodás meccseken a kommentátornak csak arra kell ügyelnie, hogy ne rontsa el a nézők szórakozását!„ – mondta Matuz Krisztián.

A találkozó szakkommentátora Bozsik József fia, Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány lesz.

A kiszínesített, digitálisan felújított mérkőzést a Super TV2-n november 25-én este 18 órától láthatják a nézők.

Borítókép: az Aranycsapat legendás kapitánya, Puskás Ferenc olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó újonnan felavatott bronzszobra, Csíky László szobrászművész alkotása a szentesi Pusztai László Sporttelep bejáratánál 2013. november 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában