gyász

2021.01.13. 12:45

Koronavírusban halt meg Vass Gábor

Az ismert szinkronszínész a Szomszédokban és a Kisvárosban is szerepelt, 64 éves volt.

Forrás: Shutterstock

Vass Gábor Kömlőn született, gyerekkorát pedig Egerben töltötte, ott járt iskolába is. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1974 és 1978 között végezte el Várkonyi Zoltán legutolsó osztályának színésznövendékeként. Diplomája megszerzése után egy évadot a szolnoki Szigligeti Színháznál töltött. 1979 és 1984 között pedig a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Ezt követően, 1984-től tíz évig volt a Madách Színház tagja, majd szabadúszó lett.

Jellegzetes hangja miatt rengeteget szinkronizált, narrált, és tévéjátékokban is szerepelt. Az IszDB adatai szerint több mint 1700 szinkronszerepe volt pályafutása alatt.

A színész 2005-ig az HBO, 2014-től az AMC csatornahangja, 2017-től pedig a Retro Rádió hangja volt. Jellegzetes orgánumát számtalan alkotásban hallhattuk, a James Bond-filmekben például Sean Connery-t, a Gladiátorban Russell Crowe-t szinkronizálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában