bonyodalom

2021.01.07. 11:55

Kiderült: Pécsi Ildikónak több titkos végrendelete is van

Az eddig is köztudott volt, hogy a december 5-én elhunyt Pécsi Ildikó a halála előtti években többször is megváltoztatta a végrendeletét. Azt azonban eddig senki nem tudta, hogy a Kossuth-és Jászai díjas színművésznő nem csak egy testamentumot fogalmazott meg!

Budapest, 2020. december 5. Elhunyt életének 81. évében Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színmûvész - közölte közösségi oldalán a gödöllõi önkormányzat 2020. december 5-én. A bejegyzés szerint a Jászai Mari-díjas színmûvészt, érdemes és kiváló mûvészt december 5-én gödöllõi otthonában érte a halál. A felvétel Budapesten 2016. október 19-én készült a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban Krencsey Marianne színmûvész pályafutását idézték meg.

Forrás: MTVA Fotóarchívum/Zih Zsolt

Fotó: MTVA Fotóarchívum/Zih Zsolt

Pécsi Ildikó már fiatal színésznőként kitűnt a pályatársai közül, feltűnő szépségét nem lehetett nem észrevenni. A december 5-én elhunyt színésznő szerelmi élete sem a szokványos módon alakult, fél évszázadon átívelő szerelme a labdarúgó Szűcs Lajossal minden forgatókönyvírót megihletne. Ám Ildikó nemcsak ezekben mellőzte a konvenciókat, de a testamentumát illetően is.

Eddig mindenki úgy tudta, a színésznő egyetlen végrendeletét dr. Magyar György, a néhai házaspár ügyvédje, jogásza és vagyonkezelője őrzi, éppúgy, mint a nyáron elhunyt Szűcs Lajos végakaratát is, aminek a hagyatéki eljárása már elindult.

A halál esetére szóló rendelkezést, ahogyan korábban Pécsi Ildikó, férje is irodánkra bízta. Külön-külön rendelkeztek – nyilatkozta nemrég a jogi szakember az egyik napilapnak.

A ripost újra megkereste dr. Magyart, aki meglehetősen szűkszavúan válaszolt a kérdésükre.

Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy ebben a témában nyilatkozzam – jelentette ki, rövidre zárva a diskurzust.

A lap erre megkereste L. Péterfi Csabát, Ildikó fogadott fiát és egyben legfőbb bizalmasát. Megtudták, hogy a színésznőnek van egy másik végrendelete is.

Ildikónak van egy végrendelete, ami állítólag dr. Magyar Györgynél található. Tudomásom szerint azonban a színésznő készíttetett egy másikat, ami későbbre datálódik. Ez nem sokkal a halála előtt készült. A tartalmáról természetesen nem adhatok ki információt – mondta a lapnak L. Péterfi.

Pécsi Ildikó szellemi örökségét a fogadott fia viszi tovább

Pécsi Ildikó L. Péterfire bízta önéletrajzi könyvének befejezését, aki mindenről egyeztet a színésznő fiával, Szűcs Csabával. Így a könyv is szóba került.

A hangfelvételek már nálam vannak, ezeken a régi nagy szerelmeiről is őszintén beszél. Szeretnénk kiadni a könyvet, elképzelésem szerint régi nagy pályatársai is nyilatkoznak majd benne – árulta el a ripost-nak a fogadott fiú.

Borítókép: Pécsi Ildikó 2016. október 19-én a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!