Ország-világ

2021.01.09. 18:28

Koronavírus-vakcina: ezekkel az egyszerű trükkökkel leküzdheti a tűfóbiát

A legtöbb ember nem magától az oltástól fél, hanem a tűtől. Ezzel a néhány praktikával segíthet legyőzni félelmeit, hogy beadathassa az életmentő koronavírus elleni oltást.

Forrás: Shutterstock

Először is ne szégyellje ezért magát! A kutatások szerint nincs egyedül, sőt: mindössze az emberiség 20 százalékára nincs hatással az, ha meglát egy jókora tűt, amiről tudja, hogy belé fogják szúrni.

1. Érdemes elsajátítani egy relaxációs technikát, ami segít ellazulni, és a szorongással járó helyzetekben – mint például az oltás – visszatérni a jelenbe. A bien.hu szerint a legjobb, ha az izmokat ellazító relaxációs technikát tanulja meg az ember.

2. Írja össze azokat a dolgokat, amik miatt izgul, vagy amik miatt fél és rendezze őket sorrendbe. Így megtudja, mik a legnagyobb félelmei, és mi az, amit még el tud engedni.

3. Gondolja végig a listát a relaxációs technikát alkalmazva a legkisebb problémától a legnagyobb félelméig. Mindegyiknél engedje, hogy egy kicsit eluralkodjon önön a félelem, majd nyugtassa meg magát az elsajátított relaxációs technikával. Ha ilyenkor menni fog, talán élesben is sikerülhet!

Bár a szorongást le lehet vetkőzni, a félelem soha nem fog teljesen megszűnni, ezért legjobb, ha megtanulja, hogyan lehet úgy együtt élni vele, hogy nem akadályozza fontos helyzetekben az életét! Nem a félelemmel van a baj, hanem azzal, ha engedi, hogy a félelem irányítsa a józan ész helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában