Bulvár-celeb

2021.04.22. 21:08

Soha nem látott módon kezd el bírságolni a rendőrség, a gyalogosok sem kivételek

Két újdonságot is elkezd használni a szabálytalankodók ellen a rendőrség.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Együttműködési megállapodás megkötését tervezi a rendőrség és a Budapesti Autósok Közössége, így

a jövőben gyorsabban eljutnak majd a szabálytalankodókról készült videók a rendőrséghez.

Ezzel jelentősen megnőhet a valószínűsége annak, hogy lesznek jogkövetkezményei az országúti ámokfutásoknak, a piroson áthajtásnak és minden más közúti szabálytalanságnak – írta a Közlekedésbiztonság nyomán az Origo.

A rendőrség azt reméli az együttműködéstől, hogy még több olyan szabálytalanságról jut felvételhez már röviddel a szabályszegés után, amelyekben azonnal meg tudja indítani az eljárást.

A videók készítőinek vállalniuk kell, hogy pontosan megadják, mikor és hol készült a felvétel.

A tervek szerint

Májustól gyalogosok is találkozhatnak majd járókelőknek látszó testkamerát viselő rendőrökkel.

A már tavaly beharangozott Zebra-akcióval és a testkamerás civilnek öltözött rendőrökkel a rendőrség a gyalogosokat a mostaninál szabálykövetőbb magatartásra próbálja ösztönözni, de ha az ösztönzés nem elég, kényszeríteni.

A piroson áthaladást 50 ezer forint közigazgatási bírsággal rendeli büntetni a hatályos jogszabály, ha autóval, motorral vagy kerékpárral hajt át valaki a piroson. Ha gyalogos tilosban kel át az úttesten, szabálysértés miatt 5000-150 000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!