Bulvár-celeb

2023.06.05. 15:05

Nem úgy halt meg Suhajda Szilárd, ahogy eddig feltételezték

Két szemtanú beszámolója is megcáfolt néhány teóriát, amely a magyar hegymászó eltűnésekor kezdett el terjedni.

Forrás: Mandiner

Fotó: Ben Ferrer

Ben Ferrer, a Seven Summit Climbs csapatának tagjaként május 24-én reggel fél nyolckor tért vissza az Everest csúcsáról, ekkor találkozott egy hegymászóval, aki egyedül ült a hóban. Ferrer lefotózta a férfit, akiről kiderült, hogy Suhajda Szilárd volt – írja a Mandiner nyomán az Origo.

„Megkérdezte, hogy milyen messze van még az Erkély, de közben eléggé fáradtnak tűnt, amiből én helytelenül arra következtettem, hogy közli csapatával a helyzetét, és esetleg visszafordul” – mondta Suhajda Szilárdról Ben Ferrer. Hozzátette, hogy szerinte az volt

az év legmegfelelőbb napja a csúcsmászásra, mivel a meleg hőmérséklet mellett kevesen tartózkodtak fent, a szél se fújt, sőt viharfelhőket sem igen lehetett látni az égen.

Hat órával a találkozást követően Suhajda Szilárdot már az Erkély fölött látta Elia Saikaly, aki ugyan megpróbált kommunikálni vele, de már nem tudott – árulta el Saikaly.

Hiába szólítottam meg, nem válaszolt. Nagyon eltökéltnek tűnt, lassan, de biztosan haladt felfelé. Látszott rajta, hogy kemény fából faragták

A két szemtanú beszámolója ezzel alaposan rácáfolt egy elterjedt teóriára, miszerint sokan voltak a Mount Everesten, és emiatt Suhajda Szilárd elakadt, ami hátráltatta a csúcskísérletben. 

Ráadásul Ferrer közlése szerint az időjárás is megfelelő lehetett azon a napon, amikor a magyar mászó eltűnt – idézte fel a Világgazdaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában