Járvány

2020.06.12. 06:03

Kétmilliárd forintos szállodafejlesztési pályázat indul

A turizmus egyike a koronavírus által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért a kormány több eszközzel is segíti a turisztikai vállalkozásokat az újraindulásban – tájékoztatott Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály kiemelte: újabb gazdaságvédelmi intézkedésként a Pénzügyminisztérium hazai forrásból indít szálláshelyek fejlesztését és bővítését támogató pályázatot 2 milliárd forint keretösszeggel Pest megyei vállalkozások részére. Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

A szállodák fejlesztését támogató pályázat célja a szálláshelyek színvonalának emelése, kapacitásuk bővítése, valamint a kihasználtságot és jövedelmezőséget javító szolgáltatások kialakítása

- ismertette Varga Mihály.

Elmondta: szem előtt tartva a fenntarthatósági szempontokat, a pályázat nagy hangsúlyt fektet a vendégek és a vendégéjszakák számának növelésére és a szezonalitásból adódó egyenetlenségek csökkentésére.

A program keretében 2 milliárd forint értékben,

60 és 300 millió forint közötti támogatások igényelhetők, amelyek a szálláshelyi szolgáltatások színvonalának emelésére, infrastrukturális fejlesztésekre használhatók fel, de fejleszthető a szálláshelyek üzemeltetése és hatékonysága is.

A hazai forrásból finanszírozott támogatási programmal a kormány azt kívánja ellensúlyozni, hogy a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat hozzá a 2014 és 2020 közötti időszakban.

A „Szállodák fejlesztése Pest megye területén” című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket 2020. augusztus 25-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában