lehetőség

2020.12.22. 11:52

Lakásonként 400 ezer forintot is kaphat, aki jövőre fűtéskorszerűsítésre pályázik

A tavalyihoz hasonlóan márciustól újra pályázhatnak, összesen 3 milliárd forintos keretösszegben a társasházak és lakásszövetkezetek a távfűtési rendszerek korszerűsítésére, a szabályazhatóságot lehetővé tévő berendezésekre, de akár radiátorcserére is – mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára kedden reggel az M1 csatornán.

Az államtitkár kifejtette:

a tavaly indult programon keresztül 26 300 lakást értek el, és jövőre további 25-30 ezer ingatlan fűtési rendszerének korszerűsítését tervezik az 50 százalékos önrészt igénylő támogatással.

Magyarországon tavaly nyáron, még az első program indulása előtt nagyjából 200 ezer korszerűtlen távfűtéses rendszerű lakást tartottak számon – jegyezte meg.

Az egy lakásra igényelhető támogatási összeg 400 ezer forint, társasházak esetében pedig a limit 75 millió forint

- ismertette az államtitkár.

A minisztérium azt várja a programtól, hogy 18 millió kilowattóra energiamegtakarítást eredményezzen és 4000 tonnával csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást.

A tavasztól elérhető keretre kimerülésig lehet pályázni – mondta Kaderják Péter, utalva arra, hogy a legutóbbi pályázat kerete 5 hónap alatt fogyott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában