Ország-világ

2021.01.30. 09:10

Magyar vállalat nyerte az indonéz elektronikus útdíjhálózat kiépítését

Mára is jut egy nagy magyar külgazdasági siker, ezúttal Indonéziából jelentjük: magyar vállalat nyerte a Föld negyedik legnépesebb országának egészére kiterjedő elektronikus útdíjhálózat kiépítését – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Ez a valaha volt egyik legnagyobb mértékű magyar technológiai export, aminek keretében a győztes magyar cég több mint 300 millió dolláros beruházást valósít meg. Ezzel nem csak kiépíti, de országszerte üzemeltetni is fogja az elektronikus útdíj-rendszert Indonéziában.

Ez újabb egyértelmű bizonyíték arra, hogy a magyar technológia világszinten versenyképes hiszen európai és ázsiai versenytársak sorának legyőzésével vezetett az út a sikerhez Jakartában.

Büszkék vagyunk a Roatex Zrt. sikerére és örülünk, hogy végig segíthettük az útjukat. Ahogy eddig is, úgy a jövőben is szövetségesünk lesz minden olyan magyar vállalat, amely kész befektetni a külpiaci sikerek érdekében – közölte a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában