Magyar falu program

2021.06.28. 12:53

Nyolcszázhatvan önkormányzat nyert a 20 milliárdos pályázaton

Nyolcszázhatvan településen épülhetnek vagy újulhatnak meg önkormányzati utak, hidak, kerékpárutak a Magyar falu program idei forrásaiból – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten.

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelõs kormánybiztosa a Magyar falu program idei elsõ pályázati eredményeinek kihirdetése alkalmából sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 28-án. Gyopáros Alpár közölte, hogy nyolcszázhatvan településen épülhetnek vagy újulhatnak meg önkormányzati utak, hidak, kerékpárutak a Magyar falu program idei forrásaiból. 2021-ben tizennégy pályázati kiírás jelent meg a programban, ebbõl háromban hirdetnek június 28-án eredményt.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Gyopáros Alpár elmondta: idén tizennégy pályázati kiírás jelent meg a Magyar falu programban, ebből háromban hirdetnek hétfőn eredményt. Mint mondta, az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő utcák, utak, hidak, kerékpárutak építésére, fejlesztésére kiírt, 20 milliárd forint keretösszegű pályázaton 860 önkormányzat nyert.

Hozzátette:

egy pályázó legfeljebb 40 millió forintos támogatást nyerhetett el.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ideivel együtt több mint 40 milliárd forintot fordítottak a Magyar falu programban önkormányzati utcák építésére, felújítására.

Két másik pályázatban egyházi közösségi terek kialakítására, meglévők fejlesztésére lehetett pályázni, és működtetésükre. A pályázat keretösszege hárommilliárd forint volt, épületfejlesztésre legfeljebb 25 millió forintra lehetett pályázni, működtetésre – bértámogatásra és eszközbeszerzésre – pedig legfeljebb ötmillió forintot nyerhettek el a pályázók.

Gyopáros Alpár elmondta:

319 pályázót tudnak értesíteni arról, hogy támogatást nyertek.

A pályázók a kormany.hu oldalon tudják ellenőrizni pályázatuk sikerességét.

Ezek az idei első eredményhirdetések – mondta a kormánybiztos, hozzátéve, hogy a következő hetekben továbbiak várhatók.

Borítókép: Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Magyar falu program idei első pályázati eredményeinek kihirdetése alkalmából sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnökség Kossuth téri épületében 2021. június 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában