Közlekedés

2022.04.15. 16:30

A munkavégzés biztonságát növelő terelőrendszert vezet be a Magyar Közút

Az új, önműködő terelőrendszert az M0-s autóúton és az M1-es autópályán helyezik üzembe.

Kiemelt figyelmet fordít a gyorsforgalmi utakon kialakított munkaterületek biztonságosabbá tételére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – közölte a társaság.

 

Ennek részeként szerezték be a Magyarországon és világszinten is egyedinek számító új,  úgynevezett drop and pick előjelző készleteket, amelyek egy hordozó-lerakó tehergépjárműből, két változtatható jelzésű táblából, egy terelőnyílegységből és egy konzolos, változtatható jelzésű táblás előjelző utánfutóból állnak.

 

A tábla benyúlik a sáv felé, így például a kamionosok is már nagyobb távolságból észrevehetik a munkaterület közeledtére figyelmeztető jelzéseket, illetve a kamionok sem takarják ki a belső sávban haladó személyautók elől a közutas előjelzéseket.

 

Borítóképünkön a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik munkatársa útzáró bójákat szed össze az M44-es gyorsforgalmi út  békéscsabai végpontjánál lévő turbó körforgalmi csomópontban a város határában 2020. december 11-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában