Nem csökken

2024.02.19. 15:19

Szerdától változik az üzemanyag ára

Bejelentették az üzemanyagok nagykereskedelmi árváltozását a hét közepétől.

MW

Budapest, 2023. április 1. Korszerû, EVO plus üzemanyagok töltõoszlopai és MOL Plugee elektromos töltõhely a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egyik fõvárosi üzemanyagtöltõ állomásán, a Könyves Kálmán körúton. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Róka László

Továbbra sem csökken az üzemanyagok ára Magyarországon – derült ki a Holtankoljak.hu közléséből.

Az üzemanyagár figyelő blog szerint ugyanis a héten szerdán 

  • a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 4 forinttal emelkedik, 
  • a gázolaj beszerzési ára viszont egyenlőre nem változik.

Ezt figyelembe véve a kiskereskedelmi árak a hét közeptől az alábbiak szerint alakulhatnak:

  • 95-ös benzin: 618 Ft/liter
  • Gázolaj: 661 Ft/liter.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, a kutakon jellemzően ennél 5-5 forinttal alacsonyabb a literenkénti ár. Ugyanakkor például az autópályás töltőállomásokon már több tízforinttal magasabb. Mindenesetre a mostani bejelentés alapján az látszik, hogy az idén eddig, tehát januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 74, a dízelár pedig 87 forinttal drágult, jóllehet ebből 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva 33 és 46 forint plusz figyelhető meg a benzinnél, illetve a dízelnél. Mindenesetre a nagyjából 80 forint körüli literenkénti drágulás azt jelenti, hogy egy átlagos, 50 literes tankolás 4000 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

A teljes cikket a Világgazdaság oldalán olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában