beruházás

2020.10.19. 10:34

Magyarországon hozza létre első Kínán kívüli gyáregységét a Chervon Auto

Mintegy 17,5 milliárd forintos beruházást hoz Magyarországra a kínai Chervon Group, a miskolci fejlesztéshez a kormány 5,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Újabb bizonyíték arra, hogy a magyar emberek munkája és a magyar kormány által létrehozott befektetési környezet világszinten versenyképes:

Magyarországon hozza létre első Kínán kívüli gyáregységét a Chervon Auto, amelynek köszönhetően 138 új munkahely jön létre Miskolcon és környékén – számolt be Szijjártó Péter.

Magyarország számára döntő fontosságú, hogy a világ autóiparának új korszakában, az elektromobilitás korszakában is magához tudja vonzani azokat a nagyberuházásokat, amelyek alapjaiban határozzák meg az európai autóipart. A Chervon miskolci fejlesztése pont ilyen. A 17,5 milliárd forintból megépülő üzem évente 2 milliárd alkatrészt lesz képes legyártani mind a hagyományos, mind az elektromos autóipar számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában