Bulvár-celeb

2021.10.12. 09:10

Hamis PCR-teszteket árultak, több száz embert csaptak be

A hatóság eddig száz sértettről tud, de a bűnbanda feltehetően sokszor ennyi embert vert át.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) feljelentése alapján egészségügyi termék hamisítása és csalás miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) – írja a police.hu. A gyanú szerint egy magyar gazdasági társaság 2020-ban

az interneten hirdetett és értékesített olyan Covid–19 PCR-teszteket, amelyek hamisítványok, és tesztelésre teljesen alkalmatlanok voltak.

Mint az a nyomozás során kiderült, az elkövetők cselekményüket pontosan összehangolva, a feladatokat egymás közt megosztva követték el. Egy olyan céget használtak fel a forgalmazáshoz, amelynek ügyvezetője a cégben érdemi tevékenységet nem végzett, csak a nevét adta ahhoz. A tesztként hirdetett és értékesített termékek valójában csak általános egészségügyi mintavevő eszközök voltak, melyeket átcímkéztek, és hamis azonosítókkal láttak el.

Interneten lehetett rendelni a mindenre alkalmatlan hamisítványokat
Fotó: police.hu

 

Ezzel azt a látszatot keltették, mintha azok egy spanyol cég PCR-tesztelésre alkalmas termékei lennének.

Eddig csaknem száz vásárló azonosítása történt meg, a további sértettek felkutatása folyamatosan zajlik. Az okozott kár mindeddig meghaladja a hétmillió forintot.

A rendőrség honlapján azt írja: a nyomozás adatai szerint a hamisítás értelmi szerzője a 47 éves U. J. volt. A móri férfit a KR NNI munkatársai 2021. október 6-án fogták el otthonában, ahol házkutatást is tartottak, és lefoglaltak mindent, ami a bűncselekményhez köthető. Két veszprémi társát – a 66 éves Sz. T.-t, valamint a 46 éves B. I. T.-t – szintén eljárás alá vonták.

Mindhármukat egészségügyi termék hamisítása és csalás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Címkék#PCR#csalás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában