Rövidesen vége

2022.03.31. 18:55

A védőügyvéd beindult: ”VV Fanni csak a prostitúcióhoz értett”

A védelem szerint holttest nélkül felesleges gyilkosságról beszélni, B. Lászlót csak személyi szabadság megsértéséért ítéljék el, ne csináljanak belőle egy újabb Kaiser Edét.

Célegyenesbe ért VV Fanni gyilkossági pere, csütörtök délelőtt előbb a család képviseletében dr Lichy József, később pedig B. László vádlott ügyvédje, dr Bálint Roland szólalt fel a bíróság előtt - írja a Bors.

A jogász mindent megtett annak érdekében, hogy a fiatal lány megölésével vádolt ügyfele szerepét elbagatellizálja az ügyben, a beszédében többször is hangsúlyozta, hogy Novozánszki Fanni ”csak egy prostituált volt”, illetve ha nincs meg egy holttest, akkor mi értelme van gyilkosságról beszélni?


– Sok ismeretlenes fikció a vádirat – kezdte védőbeszédét B. László ügyvédje. A jogász azzal érvelt, hogy szerinte az ügyészség csak feltételez, semmilyen érdemleges bizonyítéka nincs.

 

Forrás: Bors

– Nincs holttest, ezért semmi sem bizonyítja, hogy Novozánszki Fanni meghalt. – folytatta a jogász. –

 Ha az ügyfelem védekezése egyébként megdőlne, hiszen azt mondja az ügyészség, hogy nem életszerű, még az sem bizonyítaná, hogy Fanni halott, és nem csak eltűnt…

 

A védő arról is beszélt, hogy B. László nem akart közös céget alapítani Fannival, nem ezért ment fel a lakásba, csakis a testi szolgáltatásait igénybe venni.

 

– Ő csak a prostitúcióhoz értett, semmi értelme nem lett volna üzleti vállalkozásba kezdeni vele
 

– mondta.


A védelem a beszéde végén meghökkentő párhuzamot vont a védence és a hazai bírósági ítéletek történetének egyik nagy baklövésével:

 

– Ne szülessen egy újabb Kaiser Ede ítélet!
– mondta. Az ügyvéd ezzel arra utalt, hogy Kaisert tévesen ítélték életfogytig tartó fegyházbüntetésre a Móri mészárlás kapcsán, majd három év múlva kiderült, hogy abban az ügyben ártatlan volt.

Novozánszki Fanni gyilkosságának pere ezzel a végéhez ért, B. László április közepén még felszólalhat az utolsó szó jogán, majd 29-én ítéletet hoz a bíróság. Az ügyészség életfogytig tartó büntetést kért rá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában