Krimi

2022.12.14. 00:37

Zseniális módszerrel, plázákban és kávézókban zsebelt ki 9 embert két férfi

Mindig ugyanúgy csinálták, eredményesek voltak.

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Andrey_Popov

Egy 32 éves éves férfi egy XV. kerületi bevásárlóközpont étterem részén,

a szomszédos asztalnál egy székre terített kabátból ellopott egy 210 ezer forintos telefont. 

Ezek után 37 éves társával még öt embert zsebeltek ki egy VIII. kerületi plázában.

2021. november 17-én az egyikük egy nő kabátzsebéből észrevétlenül kivette a tárcáját. A társa közben megfigyelte és próbálta eltakarni, hogy más ne lássa meg. Ezek után az ellopott bankkártyával több budapesti dohányboltban is vásároltak.

Két nappal később két nőt zsebeltek ki egy kávézóban. Egyiküktől a telefonját, a másiktól pedig a tárcáját lopták el. 

 

A módszer mindig ugyanaz volt: főleg kávézókban és a plázák éttermi részén a székre tett kabátokból és az ellenőrizetlenül hagyott táskákból, tárcákból vettek ki értékeket és pénzt. 

 

A tárcában talált bankkártyával 13 ezer forintért vásároltak egy trafikban. Pár nappal később, a pláza éttermében elvették egy férfi telefonját a székre tett kabátjából. Amikor észrevették, hogy a telefon törött, visszatették.

Ezek után odamentek egy másik férfihoz, az egyikük elterelte a figyelmét, a társ pedig ellopta az asztalon lévő tárcáját. 

Az ügyészség lopás és csalás miatt emelt vádat a két férfi ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre – írja a Fővárosi Főügyészség.

 

 

Címkék#zsebesek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában