Krimi

2023.02.23. 01:05

Magára hagyta 7 hónapos kisbabáját az apa, meghalt a kicsi

Egy hintaszékbe ültette a kislányt, aki fejjel a padlóra esett.

Illusztráció: Shutterstock

A vármegyei főügyészség vádirata szerint a szabolcsi településen élő pár két gyermeket nevelt, egy másfél éves és egy 7 hónapos kislányt – írja a szon.hu. A nagyobbik gyermek betegsége miatt az édesanyja kórházban volt vele, így a 7 hónapos kislányra az apuka vigyázott a családi házukban. 2022. szeptember 6-án az apa a szoba szőnyegén elhelyezett hintaszékbe tette a kislányt azért, hogy a gyermek a tévében egy mesét nézzen. Azonban 

 

elmulasztotta a hintaszéken lévő biztonsági övet a gyermek testén becsatolni, így amíg ki-be járkált a szoba és a konyha között, a 30 cm magasságú hintaszékből a kislány fejjel a padlóra esett. Az apa észlelte a balesetet, azonnal ölbe is vette a gyermeket, de mivel sérülést nem látott rajta, ezért visszatette a hintaszékbe, később pedig aludtak is egyet. 

 

Este fél hat körül az apa arra ébredt, hogy a gyermek nem lélegzik, azonnal hívta a mentőket, akiknek az utasításai alapján megkezdte az újraélesztést, illetve azt folytatták a mentőhelikopterrel kiérkező szakemberek is. Sajnos nem jártak eredménnyel, a kislány a helyszínen elhalálozott.

Ebből a székből esett ki a baba
Forrás: Ügyészség

 

A nyomozás során az orvos szakértők megállapították, hogy a koponyáján az eséstől olyan súlyos sérülést szenvedett a kislány, ami légzési és keringési elégtelenséget okozott.

 

Ha a biztonsági övet az apa bekapcsolja a hintaszéken, illetve nem hagyja a gyermeket magára, a halálos eredmény elkerülhető lett volna.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az apát, aki nagyon megbánta tettét. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje a vádlottat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában