Bábos

2018.04.04. 10:25

Új ifjúsági előadás a Kolibri Színházban

A darab egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte nem volt kapcsolata.

Fotós: Honéczy Barnabás

Repül az alma címmel új ifjúsági előadást tűz műsorra a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház; a darab ősbemutatóját április 7-én, szombaton tartják a Kolibri Pincében.

A tizenéveseknek szóló darabot a színház felkérésére a népszerű svéd színpadi szerző és dramaturg Anders Duus írta, és számos ifjúsági előadás rendezője, a svéd-magyar Benedek Judit állítja színpadra.

Anders Duus neve nem ismeretlen a Kolibri Színház közönsége számára, hiszen ő jegyzi szerzőként a hét évig nagy sikerrel játszott Boni és Klájd kereket old című előadást is, amelyet szintén a stockholmi rendezőnő állított színpadra.

Benedek Juditnak a Kolibri Színházban bemutatott korábbi munkái közé tartozik a stockholmi Teater de Vill-lel koprodukcióban készült Európai történet, valamint a Kirúgberúg és a Mama kerestetik című darab.

A Repül az alma egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte nem volt kapcsolata. A mogorva öreget a falubeli gyerekek sátánfajzatnak hívják, és a saját rohadt almáival dobálják a házát. „Mi működteti a kirekesztő indulatokat, lehet-e bármit tenni ellenük? Vajon egy új, fiatal generáció képes lesz-e meghaladni a múltban gyökeredző előítéleteket?” – teszik fel a kérdést a darab ismertetőjében.

Az előadás nagyszerű szerepeket kínál a színház művészei – Alexics Rita, Fehér Dániel, Megyes Melinda, Németh Viktória és Tóth József – számára, az ifjú nézőket pedig megismerteti egy olyan történettel, amely nem csak a távoli Svédországban, de nálunk is megeshet.

Anders Duus művét Kúnos László fordításában ismerheti meg a magyar közönség. A darab díszlet- és jelmeztervezője Mats Persson, a szcenikus Farkas István.

 

Borítókép: Ruszina Szabolcs, Fehér Dániel, Alexics Rita és Czupi Dániel bábozik Axel Häcke a Medve, akit Vasárnapnak hívtak című művének próbáján a budapesti Kolibri Fészekben 2015. április 16-án.

MTI / Fotó: Honéczy Barnabás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!