Nem mindennapi lemezbemutató

2018.09.29. 11:25

Grammy-díjas szaxofonvarázsló érkezik Magyarországra

A hazai drum’n’bass-jazz-electronica koronázatlan királya, a Loop Doctors úgy gondolta, hogy igazi lemezbemutatóhoz igazi világsztár dukál: a Chick Corea Elektric Band egykori tagja, Eric Marienthal szaxofonos társaságában lép a Müpa színpadára.

A Loop Doctors, melynek a legújabb stílusokat elegyítő zenéjét általánosságban nujazznek lehetne nevezni, gyakran játszik klubokban, amelyekben nemcsak a vájt fülű, de a táncolni vágyó közönség igényeit is teljes mértékben kiszolgálják. Romhányi Áron és Szendőfi Péter duója a mai modern és divatos könnyűzenei irányzatokat (drum'n'bass, jungle, breakbeat) ötvözi a jazz improvizatív elemeivel. A tőlük megszokott frissességet hozzák el október 4-én a Müpába, ahol immár negyedik lemezüket mutatják be. Sztárvendégük a kétszeres Grammy-díjas amerikai szaxofonos, a Chick Corea Elektric Band egykori tagja, Eric Marienthal lesz.

Ez az alkalmi felállás, valamint a Loop Doctors korábbi lemezeinek bátran újító, mégis szerethető és izgalmas karaktere nyomós okokat szolgáltatnak arra, hogy engedjünk a kíváncsiság csábításának. Eric Marienthalt élőben hallani is olyan élménynek ígérkezik, amely nem terem minden hangversenyteremben.

A Loop Doctors első, High Voltage című lemezét 2006-ban rögzítette Fekete-Kovács Kornél trombitaművész és Gary Willis közreműködésével. Ezzel az albummal rögtön Fonogram-díjasok lettek. A 2008-as White Orange Black című lemezükön a modern hangszerelési szokások határait feszegették: a basszus szólam nem a megszokott bőgőn vagy basszusgitáron, hanem tubán zengett Szentpáli Roland jóvoltából. Aki csak ennyit tud a Loop Doctorsról, annak is feltűnhet az a fajta kísérletező kedv, együttzenélési hajlandóság és közönségszeretet, ami mágnesként vonzza a jazzkedvelőket a koncertre.

A koncertről bővebb információ a Müpa honlapján található.

Borítókép: Eric Marienthal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában