Taikón játszanak

2018.10.29. 12:00

Újra hozzánk látogatnak a japán dobok nagymesterei

A Yamato nevű együttes már többször játszott nagy sikerrel Magyarországon: november elején újra megdobogtatják a hangszereiket – és a közönség szívét is.

A member of the Japanese drum artists "Yamato - Drummers of Japan" performs on July 28, 2009 for a photographer during the 22nd summer festival of Cologne, taking place from July 28 to August 9, 2009, in Cologne, western Germany. AFP PHOTO DDP/ CLEMENS BILAN GERMANY OUT

A Yamato előadása a japán kultúra legemblematikusabb hangszerét, a taikót (japán dob) és annak mítoszát, kulturális jelentőségét ötvözi egy modern show látványelemeivel. A modern taiko dobolás a 20. század közepén alakult ki, amikor a különböző japán dobfajtákból egységes kamarazene szólamait alakította ki Oguchi Daihachi. A század végére oly mértékű népszerűségre tett szert a műfaj, hogy Japán-szerte több mint ötezer ilyen zenekar alakult – idézi fel az Origo.

Mint írják, a Yamato csoport 1993-as megalakulása óta a világ minden táján bemutatta már produkcióját, az elmúlt 25 évben több mint 3000 fellépésük volt. Két év után közkívánatra újra Magyarországra jönnek, 2018. november 3-án és 4-én négy koncertet adnak a Budapesti Kongresszusi Központban.

A borítókép forrása: CLEMENS BILAN / DDP / ddp images/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában