üzen a múlt

2019.06.05. 21:50

A Magyarságkutató Intézet programsorozatot indított Erdélyben

Az érdeklődők többek között régészeti, nyelvészeti, néprajzi, irodalmi és történelmi előadásokat hallgathatnak meg neves kutatóktól hét székelyföldi nagyvárosban.

Több mint száz tudományos, ismeretterjesztő és kulturális programmal készült a pápalátogatás és a csíksomlyói búcsú közötti hétre az EMMI háttérintézménye, a Magyarságkutató Intézet Erdélyben – írja a Kultúra.

Az érdeklődők többek között régészeti, nyelvészeti, néprajzi, irodalmi és történelmi előadásokat hallgathatnak meg neves kutatóktól hét székelyföldi nagyvárosban. A kulturális programokat Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Tusnádfürdő és Csíkszereda nagyobb szállodáiban rendezik meg.

A szervezők célja, hogy a helyiek, illetve az Erdélybe látogatók a régió látnivalói mellett tudományos és kulturális programokból is válogathassanak június 1-je és 6-a között. Az előadások ingyenesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában