Ösztöndíj

2020.01.10. 09:38

Kínában indít artista osztályt a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

Két hónapos folyamat során választják ki azt a tizennégy fiatalt, akik három évig Pekingben tanulhatnak.

Tűzzsonglőrök és akrobaták köszöntik a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijét, a fellépő művészeket és a közönséget az ünnepélyes megnyitón a Fővárosi Nagycirkusz előtt 2020. január 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Magyar állami ösztöndíjjal artista osztályt indít Pekingben a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ 13-14 éves magyar gyerekek számára

jelentette be a 13. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál második, csütörtöki napján a kultúráért felelős államtitkár.

Fekete Péter elmondta: két hónapos folyamat során választják ki azt a tizennégy fiatalt, akik a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola kihelyezett osztályaként három évig Pekingben tanulhatnak, eközben elsajátítják az angol és a kínai nyelvet, valamint az artistaművészet legkülönlegesebb fortélyait.

Mint hangsúlyozta,

a világ legjobb artistái Kínából származnak, a kínai artistaképzés több százéves hagyománnyal büszkélkedhet, az ösztöndíjat elnyerő magyar fiatalok pedig kiemelkedő tudású tanároktól és oktatóktól tanulhatnak.

A jelentkezési időszak csütörtökön indul, majd két hónapos folyamat során választják ki a kínai partnerek bevonásával azt a tizennégy fiatalt, akik három évig Pekingben tanulhatnak.

A tanítás szeptemberben indul, a diákok tanévenként kétszer négy hónapot töltenek majd Pekingben

közölte az államtitkár, hozzátéve: két tanárt is keresnek, akik a képzés idejére kiköltöznek Kínába a gyerekeket felügyelni.

Fekete Péter felhívta a figyelmet arra is, hogy

a pekingi artistaiskola a most zajló Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is bemutatkozik egy gyerekcsoporttal és egy másik produkcióval is, így az érdeklődők személyesen is megbizonyosodhatnak az kínai artistaképzés magas minőségéről.

További információk a képzéssel kapcsolatban itt találhatók.

Borítókép: tűzzsonglőrök és akrobaták köszöntik a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijét, a fellépő művészeket és a közönséget az ünnepélyes megnyitón a Fővárosi Nagycirkusz előtt 2020. január 8-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!