különleges látványvilágú előadás

2020.11.02. 19:04

Online folytatja a Rómeó és Júlia próbáit Vidnyánszky Attila

Online folytatja a Rómeó és Júlia próbáit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a darab rendezője, akinek múlt kedden pozitív lett a koronavírus-tesztje – közölte a Nemzeti Színház.

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója a színház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a debreceni Főnix Rendezvényszervezõ Közhasznú Nonprofit Kft. közös sajtótájékoztatóján a debreceni Kölcsey Központban 2020. június 22-én. A Csíksomlyói passió címû színdarabot augusztus 26-án Debrecenben, a Református Nagytemplom elõtti Kossuth téren adják elõ.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Shakespeare leghíresebb szerelmi történetének bemutatóját ugyan december 18-ra kellett halasztani, de a munka így sem állt meg, mivel péntek óta Vidnyánszky Attila otthonából, online csatlakozik a próbákhoz – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, a különleges látványvilágú előadás díszletét Cziegler Balázs, jelmezét Berzsenyi Krisztina tervezi.

A színdarab címszerepeiben Szász Júlia és Herczegh Péter szerepelnek, a legendás karaktereket többek között Nagy Mari, Blaskó Péter, Berettyán Nándor, Horváth Lajos Ottó, Rubold Ödön, Schnell Adám és Szép Domán keltik életre.

„Ebben a mostani rendkívüli időben még tisztábban látszik, hogy igazi nagy szenvedélyekről érdemes szólnunk, mert ezek nem vesztik érvényüket.

Egyszerűen csak mesélni a győzedelmes költészet nyelvén az ifjúság lázáról, a szerelemről mint legcsodálatosabb ajándékról és annak elpusztíthatatlanságról. A gravitáció törvényei nem vonatkoznak az igaz szerelemre, azt nem tudja elnyomni, sárba rántani a világi acsarkodás sem, túllép minden félelmen, és minden köteléktől szabadon összeköti az eget a földdel” – idézi a kommüniké Vidnyánszky Attilát a színdarabról.

A bemutatóhoz kapcsolódóan meghirdetett sportverseny még tart, a decemberi előadásokra pedig már elérhetők a jegyek – áll az összegzésben.

Borítókép: Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!