Tavaszi évad

2021.01.21. 13:24

Élő, online koncerteket ad az Óbudai Danubia Zenekar

Online sugárzásra szánt, élő „streamfit” koncertekkel kezdi tavaszi évadát az Óbudai Danubia Zenekar – közölte az együttes csütörtökön.

Üres széksorok az Óbudai Danubia Zenekar Kurtág/Haydn/Dvoøák című koncertjén a Zeneakadémia Nagytermében 2020. március 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A közlemény szerint az előadások egyrészes, jellemzően 60-70 perc körüli koncertek lesznek, amelyek a többkamerás technológia minden lehetőségét kihasználják az otthoni koncertélmény érdekében. Emellett szöveges magyarázatokra, részletek kiemelésére, a művek hátterének bemutatására is lehetőség nyílik, így ezek az előadások nem csupán a tapasztalt koncertlátogatóknak nyújtanak élményt, hanem a fiatalabbaknak és a zenét kevésbé ismerők számára is.

A Szól a pálca című sorozaton belül három koncertet adnak a Zeneakadémián, amelyek három különböző megközelítésből értelmezik a zeneműveket. Az első koncerten, január 22-én Beethoven nyitányain keresztül a szabadság és a bezártság viszonyát, a fizikai és lelki lét kontrasztját vizsgálják. A második előadás Csajkovszkij Rómeó és Júlia című nyitányfantáziájára koncentrál feburár 14-én, Valentin-napon. A harmadik koncerten, március 17-én a sorozat házigazdája és karmestere, Hámori Máté a kortárs zenével kapcsolatban sokakban feszülő zavart próbálja meg oldani a zeneszerzők társaságában.

A Budapest Music Centerben évek óta tartó, népszerű zeneszerzőportré-sorozat különkiadása lesz a Best of BMC elnevezésű széria, amely Vivaldi, Rossini és Haydn műveiből válogat. A koncertek különlegessége, hogy a végleges műsor összeállítását a közönség végezheti, a zenekar Facebook-oldalán lehet majd szavazni, hogy egy adott listából végül mi hangozzék fel. A február 6-i, március 6-i és május 15-i koncertek házigazdája ezúttal is Eckhardt Gábor lesz – írja a közlemény.

Borítókép: üres széksorok az Óbudai Danubia Zenekar Kurtág/Haydn/Dvoøák című koncertjén a Zeneakadémia Nagytermében 2020. március 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában