Hat kategóriában

2021.01.05. 18:35

Március 5-ig lehet jelentkezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre

A versenyre megkötések nélkül nevezhetnek a tavaly bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói.

A szervezők keddi közleménye szerint a versenyre megkötések nélkül nevezhetnek a tavaly bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói. A szervezők hat kategóriában – diákfilm, dokumentumfilm, természetfilm, kisjátékfilm, TV film és játékfilm – várják a jelentkezéseket a cinematographerawards.hu oldalon március 5-ig.

A diákfilm kategória versenyzőinek idén is lehetősége lesz elnyerni Magyarország legértékesebb diákfilm-díját, a Sparks Kft. – Panavision filmes kameracsomag különdíját, amelyet 2005-ben Zsigmond Vilmos (1930-2016) alapított és támogatott élete végéig.

A rendezvény alapítói 2004-ben azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira, azóta minden évben hagyományos díjátadón választják ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai operatőröket.

Novák Emil, a HSC Stábiskola igazgatója és Romwalter Béla, a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny alapítója a 2004-ben Novák Emil által alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték át a magyar operatőriskola két kiemelkedő alkotójáról.

A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Művészeti Akadémia és a Sparks Kft., az esemény technikai támogatói pedig a Schwindl Kft. és a Two Men's Show Lighting.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában