Vers a peronon

2021.06.04. 10:40

Nyáron és ősszel már országszerte hallhatók versek a vasút- és buszállomásokon

A nyári hónapokban 30 Balaton-parti állomáson, szeptember 6-ától pedig egy hónapig további 20 vasút-, valamint 24 távolsági buszállomáson találkozhatnak az utasok a költeményekkel országszerte – közölte a MÁV Zrt.

Az idén már nemcsak a Balatonnál, hanem az ország különböző pontjain hallhatók versek péntektől október 6-ig a MÁV–Volán-csoport, valamint a GYSEV 71 vasút-, illetve autóbusz-állomásán. A balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület szervezésében megrendezett Vers a peronon kulturális kezdeményezésnek köszönhetően magyar költők verseit kiváló művészek előadásában élvezhetik az utazók.

Az országos irodalmi eseménysorozat részeként idén is a nemzeti összetartozás napján indul az akció 35 verssel és az október 6-i nemzeti gyásznapig tart

– közölték a szervezők.

Idén Szőcs Gézára emlékeznek. A 2020-ban elhunyt költő mellett például Ady Endre, Bereményi Géza, Csokonai Vitéz Mihály, Faludy György, Fazekas Anna, Petőfi Sándor, Terék Anna és Weöres Sándor versei hangzanak el. A költeményeket többek között Beck Zoltán, Für Anikó, Halas Adelaida, Tahin Zsolt és Tóth Ildikó mondják el. A narrátor Kiss Ernő színművész, a hangminőség Köves Marcell, a Hevesi Sándor Színház vezető hangmérnökének köszönhető, míg a zenei szignált, melyet a Kanadában élő Teleki Gergő zongoraművész szerzett, a 11 éves Mihály Adél adja elő zongorán.

Péntektől szeptember 5-éig többek között a vonyarcvashegyi, a badacsonytomaji, a zánka-köveskáli és a balatonboglári vasútállomáson; péntektől október 6-áig egyebek mellett a fonyódi, a siófoki, a keszthelyi és a zalaegerszegi vasútállomáson; szeptember 6-ától október 6-áig pedig például a pécsi, a kaposvári, a debreceni és a mezőkövesdi állomásokon lesznek hallhatók a versek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában