Újranyitó Évad

2021.11.15. 09:00

November 16-án kezdődik a 2022-es operaházi jegyértékesítés

A Magyar Állami Operaház november 16-án megkezdi a 2022. január 1. és július 31. közötti nagytermi előadások jegyeinek értékesítését az Erkel Színházba, az Eiffel Műhelyházba és az Andrássy úti Operaházba is.

A 2022 tavaszán megnyíló Operaházban Plácido Domingo Simon Boccanegra, Erwin Schrott Mefistofele, Peter Seiffert Parsifal, Matthew Polenzani Don Carlos szerepében lép a közönség elé. Sir Willard White a Porgy és Bess, valamint A kékszakállú herceg vára férfi címszerepeit is elénekli, utóbbit magyar nyelven – közölte a dalszínház.

Az Andrássy úti Operaház jövő év március 12. és 14. között háromnapos eseménysorozattal nyitja meg kapuit.

Első este az ünnepi gálakoncerten Plácido Domingo, valamint Medveczky Ádám, Kesselyák Gergely és Kocsár Balázs főzeneigazgató karmesteri közreműködésével magyar szerzők műveit és magyar vonatkozású darabokat ad elő a Magyar Állami Operaház Zenekara.

Másnap Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját nagyszabású, korhű kiállításban, Brickner Szabolcs, Bretz Gábor, Pataky Dániel, Kolonits Klára, Miklósa Erika és Palerdi András főszereplésével, Ókovács Szilveszter főigazgató rendezői debütálásában láthatja a közönség. Harmadnap Kenneth MacMillan Mayerling című neoklasszikus balettje tér vissza a repertoárra a Magyar Nemzeti Balett előadásában. Wagner Parsifaljának új bemutatója április 15-én lesz, május 15-én Az istenek alkonyával pedig kiteljesedik a wagneri Ring-tetralógia. Szerepel a kínálatban egyebek mellett Az árnyék nélküli asszony, a Mefistofele, a Don Carlos, a Figaro lakodalma, Az álarcosbál és A varázsfuvola, a Magyar Nemzeti Balett ismét műsorára tűzi a Seregi László-féle Rómeó és Júliát, valamint az Anyegint.

Az Erkel Színházban lesz látható Az ezred lánya 2022. január 14-től kettős szereposztásban, továbbá A denevér, A cigánybáró című nagyoperett és a Manon Lescaut. A Magyar Nemzeti Balett A diótörő-sorozat januári előadásait követően A rosszul őrzött lányt viszi színre. Az Eiffel Műhelyházban több mint 60 év után szerepel újra az Opera műsorán Poldini Ede Farsangi lakodalom című vígoperája Almási-Tóth András rendezésében, Dénes István vezényletével. Több mint 50 év után látható újra az Opera műsorában Debussy Pelléas és Mélisande című operája, amit a dán Hotel Pro Forma társulatot vezető Kirsten Dehlholm állít színpadra Frédéric Chaslin vezényletével. Húsvétkor Keresztkantáták címmel Bach három krisztusi kantátáját dolgozza fel az Opera, a Magyar Nemzeti Balett Korlátok nélkül című estjén pedig történetében először Paquita-szvitet állít színpadra Petipa nyomán. Szintén itt látható egyebek mellett a Szentivánéji álom, A tündérkirálynő, a Máté-passió, a Szöktetés a szerájból, a Pomádé király új ruhája és a Figaro 3. A bemutatók és repertoár-előadások mellett számos koncert és gála is szerepel a három játszóhely kínálatában. A Magyar Állami Operaház 2021. november 16. és december 31. között az Újranyitó Évad 2022-es előadásaira a közelmúltban bevezetett új, kedvezményes jegyvásárlási konstrukcióval kínál szabadbérleteket vagy jegyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában