Sokszínű produkció

2022.03.08. 11:04

Országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz

Ebben az évben először nem szerepelnek vadállatok a műsorban, a cirkuszi munkából végleg kivont állatokat a nagykőrösi Richter Safari Parkban helyezték el.

2 év kihagyás után újra országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz. A társulat pénteki nyitó előadásán ukrán menekülteket látnak vendégül a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központtal és 5 civil szervezettel közösen Budapesten a Pólus Center parkolójában. A Richter család továbbá felajánlott 110 darab tiszteletjegyet Zugló Önkormányzatának a nyitó előadására, így a kerület rászorulói is ingyenesen láthatják a produkciót.

Ebben az évben először nem szerepelnek vadállatok a műsorban. A cirkuszi munkából végleg kivont állatokat a nagykőrösi Richter Safari Parkban helyezték el.

A műsorban fellépnek Alex & Romy Jostmann uszkár kiskutyái, Richter József cirkuszigazgató púpos tevéket vezet elő és legújabb lovas produkcióját is bemutatja. Lesznek továbbá akrobataszámok, először lép porondra Magyarországon Michael Ferreri, a Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál bronzdíjas zsonglőre. Vakmerő ugrásokat mutatnak be a Gerling Csoport tagjai, akik biztonsági kötél és védőháló nélkül formázzák meg a 7 személyes piramist. Duo Rebels görkorcsolya produkciója mellett Stevie és Jones Caveagna, Olaszország ismert komikusai gondoskodnak a jó hangulatról.

Csütörtökön rendhagyó élménypedagógiai órára hívja a társulat a diákokat Tudomány a porondon címmel.

A szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanárai által összeállított anyagot a Richter József által vezetett Magyar Nemzeti Cirkusz művészei és a Rippel fivérek mutatják be. Az országos turné további állomásai Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba, Kiskunfélegyháza, Szentes, Szeged, Balatonlelle, Székesfehérvár, Győr, Mosonmagyaróvár, Sopron, Szombathely, Pápa és Veszprém lesznek. A Magyar Nemzeti Cirkusz országos turnéja Budapesten, a 22. kerületben fejeződik be november 13-án.

Richter József cirkuszigazgató elmondta, hogy a Nemzeti Cirkuszt kísérő zenekar zenészeinek többsége ukrán állampolgár, akik eredetileg a napokban érkeztek volna Budapestre, de a háború miatt otthon ragadtak.

Nagyon aggódunk és szorítunk értük ezekben a percekben is! Kétséges, hogy a premier-előadásunkra megérkeznek a háború miatt, de most az ő egészségük és biztonságuk a legfontosabb számunkra. Együtt érzünk velük, és bár távol élünk egymástól és más-más nyelvet beszélünk, a szívünk együtt dobog

– hangsúlyozta az igazgató.

Borítókép: MTI / Vasvári Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!