Püspökhatvan

2022.07.20. 16:35

Idén is megrendezik az Őrzöm a lángot tábort

Rockzenei koncertek, íjászat, hagyományőrzés, irodalmi és családi programok várják a közönséget a 2. Őrzöm a lángot zenei és kulturális táborban péntektől vasárnapig Püspökhatvanban.

Az Őrzöm a lángot kulturális és zenei tábor – a hasonló nevű programsorozat központi eseménye – rendezői kiemelt céljuknak tekintik, hogy a fiatalabb nemzedékekkel megismertessék a hagyományokra épülő értékeket, az egész Kárpát-medencéből várva az előadókat és vendégeket – közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.

A kétnapos rendezvényen fellép Rudán Joe, Ézsiás Péter a Historica zenekarból, valamint Fábián Zoltán és Juhász Róbert (Firkin) adnak akusztikus koncertet, de zenél a Mad-Ness, a Chrome RT, valamint a BorzsaVári népzenekar is Kárpátaljáról.

Az irodalmi programok közül a szervezők kiemelték Pataki Tamás erdélyi író legújabb könyve, a Hazatért Hungária bemutatóját, valamint Thököly Vajk szilágysági és Tóth Zoltán felvidéki költő előadásait.

Az eseményen előadást tart a péceli Wass Albert Társaság és a Patrióták közössége is megismerteti tevékenységét.

A gyerekek Kincses János szilágysági mester vezetésével kipróbálhatják a fafaragást, az íjászatot és jurtaállítást a Horka Íjászainak segítségével, a Hajni és Tomi fellépőpáros pedig gyerekkoncerttel készül.

Borítókép: Egy jelenet a Csaba királyfi című székely nemzeti rockopera bemutatóján a csíksomlyói nyeregben 2015. augusztus 15-én. Középen Látód főmágus szerepében Rudán Joe. Fotó: MTI/Haáz Sándor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!