Remekeltek

2023.07.07. 14:51

A világ élvonalában a High-Tech Sulis diákok!

A Mészáros Csoport által támogatott High-Tech Suli programban résztvevő Kastélydombi Általános Iskola elképesztő bravúrral, három kategóriában is dobogós helyezést ért el a World Robot Olympiad nemzetközi robotépítési- és programozási versenysorozat magyarországi döntőjén – tájékoztatott a Mészáros Csoport sajtóosztálya.

MW

A Mészáros Csoport által támogatott High-Tech Suli programban résztvevő Kastélydombi Általános Iskola elképesztő bravúrral, három kategóriában is dobogós helyezést ért el a World Robot Olympiad nemzetközi robotépítési- és programozási versenysorozat magyarországi döntőjén

Forrás: Mészáros Csoport

A 18. kerületi Kastélydombi Általános Iskola tanárai és diákjai az elmúlt időszakban óriási elszántsággal és kitartással készültek a robotikai világverseny győri döntőjére, amit mi sem bizonyít jobban, mint az elért kiemelkedő eredményeik, három csapatból kettő – az első helyezéssel – azonnal továbbjutott a panamai világdöntőbe – közölték.

A megmérettetésen  The Gaals csapata Future Innovators Junior kategóriában 1. helyezést ért el, a BB banda csapat RoboMission Elementary kategóriában szintén a dobogó legfelső fokára léphetett, a Zsivány2 néven versenyző társaságnak Robotsport kategóriában pedig a 2. helyet sikerült elnyerni. 

A Mészáros Csoport Alapítványának támogatásával működő High-Tech Suli program digitális tantermek felszerelésével és a tanárok támogatásával segíti hozzá a gyermekeket ahhoz, hogy a világ megismerése mellett a bennük rejlő tehetséget is fel tudják fedezni. Egy ilyen, minden 21. századi igényt kielégítő tanterem áll a versenygyőztes iskola rendelkezésére is, akiknek ez a fejlesztés hatalmas segítséget jelentett a felkészülésben – tájékoztattak.

Kiemeléték, hogy 

az alapítvány célja, hogy köznevelési intézmények részére módszertani, oktatástechnológiai és infrastrukturális fejlesztéseket biztosítson, továbbá támogassa a pedagógusok szakmai fejlődését, valamint előmozdítsa a diákok felzárkóztató esélyteremtését és tehetséggondozását.

Mint írták, 

a  High-Tech Suli egy kapu a világ megismeréséhez, amely a Kastélydombis diákoknak ezúttal egészen a tengerentúlra vezet. Az őszi panamai világdöntőn pedig hazánkat képviselve bebizonyíthatják, hogy a határ csak a csillagos ég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában