újabb vereség

2018.03.27. 22:02

Nem bírt a skótokkal a magyar válogatott

Második felkészülési mérkőzését is elveszítette a Georges Leekens vezette válogatott, kedd este 1-0-ra kapott ki Skócia csapatától.

Budapest, 2018. március 27. Lovrencsics Gergő (b) és a skót Callum McGregor a Magyarország - Skócia barátságos labdarúgó-mérkőzésen Budapesten a Groupama Arénában 2018. március 27-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Bár a pénteki, kazahok elleni mérkőzéshez képest öt helyen változtatott a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatának összeállításán Georges Leekens szövetségi kapitány, a kezdő tizenegybe bekerült Guzmics Richárd, Hangya Szilveszter, Lovrencsics Gergő, Pintér Ádám és Varga Roland is, a győzelemhez ez sem volt elég. A magyar csapat újabb vereséget volt kénytelen elszenvedni a Groupama Arénában.

A stadionban a magyar rajongók egy Grosics Gyulától, az Aranycsapat legendás kapusától származó idézettel üzentek a játékosoknak:

„A játékosok még véletlenül se higgyék azt, hogy ők tisztelik meg a közönséget, hanem éppen fordítva. A játékos érezze magát megtisztelve, hogy egy nemzet színeit képviselheti a nagyvilágban.”

Az első félidő nem tartogatott túl sok izgalmat, a legkomolyabb helyzet Dzsudzsák Balázs nevéhez fűződött, szabadrúgását viszont a skót kapus, Allan McGregor simán hárította. Gulácsi Péter pedig az első félidő hajrájában büntetőt hárított.

A gól nélkül „átvészelt” első félidőt követően, a 48. percben azonban a skót Matt Phillips megszerezte a találkozó egyetlen gólját. Erre hazai részről Varga Roland próbált válaszolni, McGregor azonban kivédte a lövést, ahogyan nem sokkal később Szalai Ádámét is.

A mérkőzés állásán a hajrában pályára lépett Böde Dániel és Nikolics Nemanja sem tudott változtatni, így maradt az 1-0.

A kapitány látta a fejlődést

Georges Leekens a meccs utáni értékelését azzal kezdte, hogy nem boldog a vereség után, de szerinte nagy volt a különbség a mostani és a pénteki, kazahok elleni meccs között.

„A mai mérkőzésen jó taktikával játszottunk, nem adtunk ajándék helyzeteket az ellenfélnek. Jól játszottunk, helyzeteink voltak, és láttam azt a fejlődést, amit a legutóbbi találkozón nem”

- mondta a belga szakember.

A kapitány szerint önbizalmat adhat játékosainak a mostani teljesítmény.

„Jól sikerült a három belső védős felállás, pedig azt hittem, ez még korai lesz. A legfontosabb dolog, hogy a futball, amit ma játszottunk, sokkal jobb volt” – zárta értékelését Leekens.

„Nagyon jó érzés volt végre a hálóban látni a labdát”

- mondta Alex McLeish, a skót válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint csapata összességében végig kézben tartotta a mérkőzést. – Az újoncok jól teljesítettek, és szerencsére nem viselte meg a csapatot a kihagyott tizenegyes sem.

A szakvezető kiemelte, hogy a vezető gólt követően sem álltak le.

„Georges Leekenst ismerem még Belgiumból, tapasztalt edző, meg fogja találni azt a győztes formulát, amely ezeknek a játékosoknak a legmegfelelőbb” – mondta Alex McLeish.

A hetedik vereség egy év alatt

A Nemzeti Sport összegzése alapján egyébként a tavaly márciusi, portugáliai 3–0-s vereséggel együtt egy éven belül a hetedik vereségünket szenvedtük el. A 2016 novemberi, svédek elleni hazai zakóval (0–2) együtt pedig a legutóbbi 11 mérkőzésünkből ez a nyolcadik vereségünk.

A lap szerint ehhez hasonló negatív szériánk legutóbb 2009. augusztus 12. (Magyarország–Románia 0–1) és 2010. szeptember 3. között volt, nyolc éve. Akkor ugyancsak 11 meccsből kilencszer kaptunk ki (naptári éven belül nyolcszor).

A magyar válogatott legközelebb június 6-án a fehérorosz csapattal játszik felkészülési mérkőzést.

Borítókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában