a futball éjszakája

2018.09.07. 22:10

Döntetlent hoztak a gálameccsek

Kabát Péter és Balajcza Szabolcs újpesti búcsúmeccse, valamint az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lejátszott Színész-Újságíró Rangadó volt a pénteken első alkalommal megrendezett Futball Éjszakája két kiemelkedő eseménye.

Debrecen, 2018. szeptember 7. Szurkoló Futball Éjszakája elnevezésû rendezvényen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. szeptember 7-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az országos rendezvény keretében öt budapesti és 16 vidéki helyszínen tárultak ki a labdarúgóklubok kapui, ahol a stadionlátogatástól kezdve a bemutató edzéseken át az utánpótlástornákig számos színes programot tartottak a sportág iránt érdeklődőknek.

A központi helyszínen, az MTK stadionjában mintegy kétezer néző előtt 2-2-es döntetlent hozott a Ferencváros elleni öregfiúk örökrangadó, amelyen a kék-fehérek góljait Kenesei Krisztián és Halmai Gábor, míg a zöld-fehérekét mindkétszer Józsi György szerezte. A mérkőzésen a Fradi 1995-ben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt csapatából többek között Lisztes Krisztián, Telek András és Szekeres Tamás is pályára lépett.

Résztvevők a Futball Éjszakája elnevezésû rendezvényen Groupama Aréna játékoskijárójában 2018. szeptember 7-én.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az esti program fénypontja az évtizedekkel ezelőtt rendkívül népszerű Színész-Újságíró Rangadó volt, amelyen olyan ismert művészek szerepeltek, mint Eperjes Károly, Straub Dezső, Puskás Péter, vagy Rudolf Péter, utóbbi kettő gólt is lőtt. A Borsi László vezette újságírók csapatának kapuját az első félidőben – mint egykor a Népstadionban megtartott SZÚR-okon – Szalóczi Pál védte, s szóhoz jutott benne többek között Várkonyi Sándor, Istenes László, valamint Azurák Csaba is. A találkozó 6-6-os döntetlennel végződött.

Sándor Tamás (j) és Dombi Tibor (b) a Debreceni VSC egykori játékosai, a Wyrfarkas zenekar tagjai zenélnek a Futball Éjszakája elnevezésű rendezvényen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. szeptember 7-én.
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Újpesten is közel kétezren tekintették meg a Balajcza 11 és a Kabát 11 gárdájának összecsapását, amelynek érdekessége az volt, hogy az első félidőben a csatár büntetőből talált be a lila-fehérek egykori kapusának hálójába, majd a másodikban ugyanez fordítva történt meg.

Nemcsák Károly, a szervezőbizottság elnöke korábban azt mondta: az országos programsorozattal az a céljuk, hogy a magyar labdarúgást közelebb hozzák a közönséghez, valamint, hogy a résztvevők több információhoz jussanak a csapatokról.

Borítókép: Szurkoló Futball Éjszakája elnevezésű rendezvényen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2018. szeptember 7-én.

MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!