Torna ob

2018.11.18. 14:49

Kardos Botond korláton is nyert

Három szombati érem után vasárnap korláton sem talált legyőzőre.

Kardos Botond az egyéni összetett megnyerése és három szombati érem után vasárnap korláton sem talált legyőzőre a tornászok mesterfokú országos bajnokságán, Győrben.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Győri AC sportolója – aki egy napja lólengésben és gyűrűn első, talajon pedig második lett – 13.800 ponttal diadalmaskodott. Ugrásban Boncsér Krisztián, míg nyújtón Vecsernyés Dávid lett a legjobb.

Jól éreztem magam. Igyekeztem minél lazábban, könnyedén tornázni, hiszen ez volt számomra az év utolsó versenye – jelentette ki Kardos Botond. Jó hétvégét zártam, sikerült nyernem lovon, gyűrűn, korláton, emellett második lettem talajon, nyújtón, bronzérmet pedig ugráson szereztem. Külön öröm számomra, hogy a Csányi Rajmund-díjat is én kaptam – tette hozzá.

A nőknél vasárnap is Kovács Zsófia (gerenda) és Böczögő Dorina (talaj) állt a dobogó tetejére. Korábban Böczögő ugrásban diadalmaskodott emellett az egyéni összetettben holtversenyben bronzérmet nyert. Kovács előzőleg felemáskorláton és az egyéni összetettben ünnepelhetett bajnoki címet.

Örülök az eredményeimnek, jó hétvégét zártam. Összességében elértem azokat a célokat, amelyeket kitűztem magam elé. A talaj első helynek örülök, de fontosabb, hogy tiszta gyakorlatot tudtam bemutatni – mondta Böczögő Dorina, míg Kovács Zsófia úgy vélekedett: Eredményes versenyen vagyunk túl. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, ugráson nem döntőztem, de talajon második lettem, gerendán és felemáskorláton pedig nyerni tudtam – fejtette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában