lesz enyhítés?

2018.12.20. 23:21

Tárgyalást kér az Újpest FC a zártkapus büntetés ügyében

Az MLSZ döntése értelmében zárt ajtók mögött kellene megrendezni a februári Fradi-Újpest rangadót.

Az Újpest FC honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a klub elítél minden olyan magatartásformát, amely másokban megbotránkozást kelt, mások testi épségét veszélyezteti, illetve ellentétes az aktuális szabályozásokkal, nem tűri el a lelátóra nem való jogsértő viselkedést, viszont nem szeretné, ha a büntetés elszenvedői lennének azok a szurkolók, akik békésen, a sportrendezvény élménye miatt mennének a mérkőzésre.

Az MLSZ fegyelmi testülete azért kötelezte egy zártkapus mérkőzésre és egymillió forint megfizetésére a lila-fehér klubot, mert a címvédő MOL Vidi FC december 8-ai vendégjátéka során megsértette a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat: a szurkolók obszcén kifejezéseket kiabáltak, nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, valamint „másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartást” tanúsítottak, valamint nézőtéri rendbontásra is sor került.

Az MLSZ honlapján szerdán megjelent állásfoglalás szerint a rasszizmussal és az etnikai diszkriminációval szemben az európai szövetség (UEFA) szabályozása alapján kell eljárnia a magyar szövetségnek, márpedig ezen cselekmények a legszigorúbb elbírálás alá esnek, és kontinensszerte, tehát – kötelezően – Magyarországon is a zéró tolerancia elve érvényes rájuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!