zöld-fehér szív

2020.01.31. 11:01

Levélben méltatja az elhunyt Springer Miklóst Orbán Viktor

A gyászolókhoz címzett levelében méltatja Orbán Viktor miniszterelnök a december végén 92 évesen elhunyt, és pénteken a budapesti Fiumei úti sírkertben nyugalomra helyezett Springer Miklóst, a klubalapító unokáját, az FTC Baráti Kör alapító tagját, majd későbbi vezetőjét, a Ferencvárosi Torna Club elnökségének tagját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Budapest, 2013. március 24. Springer Miklós, a Ferencváros elnökségi tagja az Üllõi úti Albert Stadionban megrendezett FTC - CFR Cluj találkozó elõtt 2013. március 24-én. A Ferencváros labdarúgócsapata a kolozsvári CFR elleni barátságos mérkõzéssel búcsúztatja el a stadiont, amely 1974 óta szolgált otthonául. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„Megrendüléssel értesültem arról, hogy dr. Springer Miklós, a Ferencvárosi Torna Club elnökségének tagja, az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke már nincs közöttünk” – írta Orbán Viktor.

„Minden ember vágya, hogy egy olyan közösség tagja lehessen, amelyet egy egész életen át építhet és szolgálhat, de csak keveseknek adatik meg, hogy nagyapjuk és édesapjuk nyomdokain járva ugyanannak a szervezetnek a meghatározó egyéniségei lehessenek” – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve:

Springer Miklós a régi családi tradíciót követve előbb elkötelezett és hűséges szurkolója, majd vezető tisztviselője lett a Ferencvárosi Torna Clubnak, melyet mindvégig zöld-fehér szívvel és teljes odaadással támogatott.

„Meggyőződése volt, hogy az egykori kiváló eredményeknek lehet folytatása, ezért kitartott akkor is, amikor a kommunista rendszer börtönnel fenyegette a Fradit éltetőket, és megpróbálta ellehetetleníteni a csapatot” – írta Orbán Viktor.

„Hálásak vagyunk, hogy még kilencven fölött is ott égett benne a tettvágy, s bármerre járt, mindig nagy lelkesedéssel osztotta meg a hallgatósággal az FTC megannyi nagy mérkőzéséről és legendás játékosairól szóló lebilincselő történeteit; a múltat, amiből erővel, erkölccsel és egyetértéssel jövőt építhetünk” – zárta levelét a miniszterelnök.

Forrás: MTI

Borítókép: Springer Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában