kézilabda

2020.06.15. 15:50

Hivatalos: Danyi és Elek marad a női válogatott élén

Az MKSZ elnöksége múlt héten döntött úgy, hogy szeretné, ha a Győri Audi ETO KC-t edző Danyi Gábor és a FTC-Rail Cargo trénere, Elek Gábor vezetné társkapitányként tovább a csapatot.

Debrecen, 2019. március 17. Danyi Gábor, a Gyõr vezetõedzõje a nõi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2019. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A hétfői megállapodás szerint

a két szakember megbízatása 2020. július 1-től 2021. március 31-ig tart, ám sikeres olimpiai kvalifikáció esetén automatikusan meghosszabbodik 2021. augusztus 15-ig, a jövő évre halasztott tokiói játékok végéig.

Mindez azt is jelenti, hogy Danyi és Elek irányításával szerepel majd a nemzeti csapat az év végén sorra kerülő dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon, valamint a jövő március 19. és 21. között Győrben esedékes olimpiai kvalifikációs tornán, amelyen Oroszország, Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező 2. helyezettje – azaz amennyiben 2021-ben vállalja a szereplést, akkor Kína – lesz az ellenfél. A torna első két helyezettje jut ki az ötkarikás játékokra.

Borítókép: Danyiék szívesen vállalják a további munkát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!