Hajrá magyarok!

2023.02.17. 23:16

Bajnokok az online térben: megnyílt a Magyar Virtuális Sportmúzem

Az online térben létrehozott és a hazai sporttörténelem legnagyobb alakjait bemutató, a következő években tovább bővülő virtuális intézmény adattárában jelenleg 54 sportág képviselői, több mint 3500 sportoló adatai, közel 5000 fotó kapott helyet.

Schmitt Pál, a nemzet sportolója, volt köztársasági elnök, olimpiai bajnok beszédet mond a hazai sporttörténelem legnagyobb alakjait bemutató, az online térben létrehozott Magyar Virtuális Sportmúzeum, a hajramagyarok.hu honlap avatásán Budapesten 2023. február 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Elindult a hajramagyarok.hu oldal, az online térben létrehozott és a hazai sporttörténelem legnagyobb alakjait bemutató Magyar Virtuális Sportmúzeum.

A csütörtöki ünnepélyes megnyitón Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy 

olyan intézmény született, ahol "modern környezetben, interaktív módon mutathatjuk be rendkívül gazdag sporttörténelmünket".

Úgy gondolom, hogy az 525 olimpiai és 160 paralimpiai éremmel a hátunk mögött bátran kihúzhatjuk magunkat -

 jelentette ki Schmidt Ádám.

SCHMIDT Ádám
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszédet mond a hazai sporttörténelem legnagyobb alakjait bemutató,  az online térben létrehozott Magyar Virtuális Sportmúzeum, a hajramagyarok.hu honlap avatásán Budapesten 2023. február 16-án
Fotós: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Schmitt Pál, a Nemzet Sportolója, volt köztársasági elnök, olimpiai bajnok – aki kezdettől bábáskodott a sportmúzeum létrehozásán – hangoztatta, hogy 

egy álom vált valóra a virtuális intézmény megszületésével, amellyel - ahogy fogalmazott - "talán elsők vagyunk Európában".

Kiemelte, hogy a cél az emlékállítás, és hónapokig tartó rendkívül nagy munkáról beszélt, amelyben több mint százan dolgoztak tavaly áprilistól.

A sportmúzeummal az is a cél, hogy a magyar gyerekek szeressék történelmünket, büszkék legyenek rá, és virtuális módon is közelebb kerüljenek a sport világához

– mondta Schmitt Pál.

A megnyitón számos olimpiai bajnok, sportszövetségi vezető és közéleti személyiség is megjelent. 

Ott volt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság, és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is, akik beszédükben méltatták az új intézmény létrejöttét.

A megvalósulásban főszerepet vállaló Magyar Edzők Társaságának (MET) elnöke, Molnár Zoltán elmondta, hogy 

a sportmúzeumba az első körben több mint 3500 sportoló adatai kerültek be közel 5000 fotó mellett, s jelenleg 54 sportág képviselői találhatók meg az oldalon.

Az adat- és fényképtár a következő években tovább bővül, valamennyi magyar olimpikon szerepelni fog benne, s mindenki bekerül, aki akár egyszer is magára húzta a címeres mezt.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában